sham 發表於 2015-10-10 22:38

何文田站

(compare with the pic taken last year: http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=854269)

2.jpg(應該是由車站通去5.jpg lift塔的隧道結構),5.jpg(通去忠義街行人通道(通往愛民estate的天橋)的lift塔),4.jpg 是分別是圖1a 由右至左的紅框的ZOOM IN 相
3.JPG 是圖1a 左邊 通去紅磡 的railyway tunnel

nigelE21A 發表於 2015-10-12 00:16

要落十幾層樓先到月台:L

GK9141 發表於 2015-10-12 00:37

nigelE21A 發表於 2015-10-12 00:16
要落十幾層樓先到月台

新版鰂魚涌站;P

waterboy1984 發表於 2015-10-12 16:25

佢整D天國的階梯,一條電梯落3-4層,就會上落得快D

kl4903 發表於 2015-10-16 09:55

話說尋日黃昏搭車路過何文田站果個所謂「公共交通交匯處」
見到成班人係度食燒肉, 飲啤酒

仲有塊細細既BANNER掛係度
寫住 「進度達標慶典」

真係陰公..... 進度達標唔係應該係正常事咩....
咁都要慶典..... 不過咁又係既..唔再DELAY已經要慶祝啦 :lol

marcowong1011 發表於 2015-10-16 12:07

要搵機會開下公數搵餐飯食下架麻;P

Alex_Tsang 發表於 2015-10-17 15:25

日本公司係會定期有些慶典,只不過你唔熟悉別人公司的文化,收工後先攪,又有問題嗎?

jackson1003 發表於 2015-10-18 19:03

但係黃埔站好似進度落後得幾緊要,會唔會下年尾觀塘延線只係開住何文田站先,黃埔站再遲下先通車?

hkbw 發表於 2015-10-20 06:35

GK9141 發表於 2015-10-12 00:37
新版鰂魚涌站

似藍田站多些吧?!

GU9338 發表於 2015-10-20 18:13

hkbw 發表於 2015-10-20 06:35
似藍田站多些吧?!

藍田站係出入口落差大 , 而鰂魚涌係大堂落月台耐
何文田站應該係兩者皆是 ;P (唔知由忠孝街落觀塘線月台要幾耐呢 ...)
頁: [1] 2
查看完整版本: 何文田站