horsedog83 發表於 2016-1-10 20:08

申請機場員工八達通問題

小弟最近離開港鐵,交番員工八達通,見左怡中司機(車頭)ok左,怡中俾左份機場禁區通行證申請表同埋一份機場員工八達通申請表,
公司話幫我俾機場員工八達通申請費同按金,相片方面公司幫我影埋
我想問下申請機場員工八達通係咪搭MTR平D,巴士平D,去邊境平D?
唔做係咪要交番俾請我果間公司?

MH4138 發表於 2016-1-10 20:56

用機場員工八達通搭機鐵有優惠價, 其他港鐵線一律正價, 另外搭 Cityflyer 都有優惠價~ :handshake

ccicoltd 發表於 2016-1-11 09:02

部分龍運車亦有優惠。

CPA566507 發表於 2016-1-11 16:21

Airport Staff 搭機鐵、城巴A線、NA線都有員工優惠、龍運就唔多知 (我搭開A11/A12.....多)

1.) CTB A10/A11/A12/A22/A29/A29P 只係$27蚊
2.) CTB A21只要$23蚊

3.) CTB NA21只要$25蚊
4.) CTB NA29只要$35蚊

5.) AEL機場站 <來回> AEL青衣站 $25.3 (免費轉 Local 地鐵線)
6.) AEL機場站 <來回> AEL九龍站$38.4
7.) AEL機場站 <來回> AEL香港站$43.2

PoohPoohJoe 發表於 2016-1-12 13:06

龍運
NA33/NA34: $25
N30/N30P/N30S: $25 (出示完八達通,要入現金,拍卡收番正價)

A43: 回程八折

GCx468 發表於 2016-1-12 19:54

搭單問埋此八達通可否享用埋Taxi轉乘AEL之推廣優惠

toyl 發表於 2016-1-14 11:05

GCx468 發表於 2016-1-12 19:54
搭單問埋此八達通可否享用埋Taxi轉乘AEL之推廣優惠
http://www.mtr.com.hk/ch/customer/tickets/ael_taxi.html

本優惠不可兌換現金及與其他優惠一併使用。
原理上佢係落 MTR Fare Saver 形式操作。
睇你點理解呢句條款,既然你想知不如你打去港鐵熱線問下再話返比我哋知。

horsedog83 發表於 2016-1-14 20:02

http://www.mtr.com.hk/ch/customer/tickets/ael_taxi.html

唔做係咪要交番張機場員工八達通俾請我果間公司?
另外查票果陣係咪一定要出票AA禁區通行證?
如果搭城巴無帶機場員工八達通,可唔可以用AA禁區通行證?

PoohPoohJoe 發表於 2016-1-14 20:44

城巴A線以前得
而家捉得好緊
一定要見八達通
(當然個別側子就無得講
官方出哂MEMO話一定要SHOW八仔
有人通融已經係後話)

ka31 發表於 2016-1-14 20:54

使用細則5: 半價優惠只適用於成人、長者、小童八達通及附有「學生身分」或「殘疾人仕身分」的個人八達通。咁但係樓主張卡應該係機場員工身份個人八達通,所以應該不包括在內想確定最好去機場快線客務中心問
頁: [1] 2
查看完整版本: 申請機場員工八達通問題