reisen201 發表於 2017-2-27 14:42

還建在的舊路牌(剛影,九龍塘)

https://scontent.fhkg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/17022058_1280032982033426_5046780272728351660_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=3bbf68162c5e46c954789ca6075ceb43&oe=59317FCC

仲有九鐵!!!

deep3@italk 發表於 2017-2-28 12:54

俾你影一影, 應該好快會被消失 :lol

reisen201 發表於 2017-2-28 13:15

deep3@italk 發表於 2017-2-28 12:54
俾你影一影, 應該好快會被消失

其實東西鐵堆露天站,枕木全部仲係寫KCRC
包括尖東站,沙田圍站外的渠蓋亦是寫KCRC
而長沙灣某岀口渠蓋就寫MTRC,而唔係MTR
所以邊有可能被消失

himchan 發表於 2017-2-28 21:40

reisen201 發表於 2017-2-28 13:15
其實東西鐵堆露天站,枕木全部仲係寫KCRC
包括尖東站,沙田圍站外的渠蓋亦是寫KCRC
而長沙灣某岀口渠蓋就 ...

你舉嘅例子都唔係指示牌

HV9990 發表於 2017-3-1 00:55

呢塊嘢應該唔係龜仔擺既,係龜仔既一早消失咗啦;P

KMB-ATE1 發表於 2017-3-1 01:57

HV9990 發表於 2017-3-1 00:55
呢塊嘢應該唔係龜仔擺既,係龜仔既一早消失咗啦

如果冇認錯既話,呢塊牌應該係屬於 CityU 既
又唔係有人捐款冠名 D 建築物,唔換都正常丫

reisen201 發表於 2017-3-1 12:20

KMB-ATE1 發表於 2017-3-1 01:57
如果冇認錯既話,呢塊牌應該係屬於 CityU 既
又唔係有人捐款冠名 D 建築物,唔換都正常丫
...
Not 屬於 CityU ~
在達之路通東鐵果個窄巷影(C1 出入口,又一城LG1 Oliver's' Super Sandwich個門)
頁: [1]
查看完整版本: 還建在的舊路牌(剛影,九龍塘)