leslie 發表於 2006-5-30 12:59

澳門問路:港澳碼頭->二龍喉公園

想問可以搭咩巴士去? 另二龍喉公園->乙水 仔新世紀酒店又有咩車岩路? 唔該.

本星期六日可能過去....

ac 發表於 2006-5-30 13:18

原帖由 leslie 於 2006-5-30 12:59 發表
想問可以搭咩巴士去? 另二龍喉公園->乙水 仔新世紀酒店又有咩車岩路? 唔該.

本星期六日可能過去....

小弟多年前好似試過咁

港澳碼頭->二龍喉公園
3 , 10 等去新馬路轉 2

二龍喉公園->乙水 仔新世紀酒店
22 , 25

leslie 發表於 2006-5-30 13:53

原帖由 ac 於 2006-5-30 13:18 發表

小弟多年前好似試過咁

港澳碼頭->二龍喉公園
3 , 10 等去新馬路轉 2

二龍喉公園->乙水 仔新世紀酒店
22 , 25

Thx! 因為打算一落船先去"蓋牌"(車牌),所以要先過去

U-157星之Kelvin 發表於 2006-5-30 14:06

我的路線:
搭12號巴士去到盧廉若公園附近落車行過去
(不過唔識行就好麻煩,但得呢條線直接返港澳碼頭)

去乙水 仔新世紀酒店有人答左我唔講

不過去邊都好都要預15分鐘塞車時間

DY8711 發表於 2006-5-30 14:49

上個月我係行左去'出入境事務局'等23 & 32
最後好似上左23號,
搭2個站就到,勁快~~

barca_399 發表於 2006-5-31 11:27

原帖由 DY8711 於 2006-5-30 14:49 發表
上個月我係行左去'出入境事務局'等23 & 32
最後好似上左23號,
搭2個站就到,勁快~~

我都同意呢個方法....
雖然上落車地點離"起點及終點"都有一小段距離(要行3-5分鐘),
不過勝在車程短+避開塞車黑點,車程一定快....

我都試過`呢個方法..不過唔係O係出入境事務局'上車:P

=========================================
另:
辦"証"(都唔係証..只係一張紙..)時間官方網係寫 :
上午 9時至下午 5時 45分
週六、日及公眾假期照常辦公

不過我試過星期日及公眾假期去係冇人辦工的:L:L:L
至於星期六就唔知啦..要搵其他板友一答

至於持外國簽發的國際駕駛執照O既辦証時間係:
週一至週四,上午 9時至 1時,下午 2時 30分至 5時 45分
             週五,上午 9時至 1時,下午 2時 30分至 5時 30分

(週六、日及公眾假期休息)

相關網扯

頁: [1]
查看完整版本: 澳門問路:港澳碼頭->二龍喉公園