SPkent 發表於 2017-3-3 16:47

得15分鐘,义到幾多電?

講緊嘅係港鐵付費區內i-centre嘅USB义座,因為本人冇乜幾可用i-centre, 所以可能呢樣嘢有咗好耐,唔好話本人out噃BTW有冇人用過?

kei_hk 發表於 2017-3-3 16:56

比你一邊用wifi上網﹐一邊差電。
(註 : 人家叫你唔好這樣做的)

希望你部手機唔會出現「入不敷支」的情況啦;P

可能係唯一官方推介的用途 : 方便使用八達通sim的乘客﹐在手機無電時可以自助出閘:L

lsc04d11 發表於 2017-3-6 12:53

其實冇人預你叉得哂囉,應急之用

港鐵嗰陣明明有指引乘客要在最短時間內搭上第一班前往目的地方向既車,發大i centre同埋mtr shops,咪遺反哂?
定係板主想港鐵俾你叉3個鐘,然後出閘扣逾時罰款?

ate_58x 發表於 2017-3-6 21:19

如果佢OUTPUT係2.1A以上
15分鐘都可以有差到幾個巴仙嘅:D
但而家得1.5A........:L

Gary_B 發表於 2017-3-7 03:23

咁佢又唔會用左15分鐘後自動cut電既

paul2357paul 發表於 2017-3-7 08:46

lsc04d11 發表於 2017-3-6 12:53
其實冇人預你叉得哂囉,應急之用

港鐵嗰陣明明有指引乘客要在最短時間內搭上第一班前往目的地方向既車,發 ...

已經好過之前既企業形象啦。;P
之前真係話知閣下既手機冇哂電都唔會幫大家。;P

paul2357paul 發表於 2017-3-7 08:48

Gary_B 發表於 2017-3-7 03:23
咁佢又唔會用左15分鐘後自動cut電既

其實都會既,繼續用請你脫線再駁線。:$

kei_hk 發表於 2017-3-7 11:37

paul2357paul 發表於 2017-3-7 08:46
已經好過之前既企業形象啦。
之前真係話知閣下既手機冇哂電都唔會幫大家。
...

如果你係用八達通sim入閘﹐部手機真係無晒電﹐佢咪會[被迫]幫你囉。;P

不過係幫你差電著到機出閘﹐定係求其出張出票供你出閘﹐叫你事後再去客務中心處理﹐下回分解。

頁: [1]
查看完整版本: 得15分鐘,义到幾多電?