U-157星之Kelvin 發表於 2006-6-2 10:28

深圳問路: 深圳書城-皇崗口岸

由於以前在書城落皇崗搭直通巴返香港都係搭地鐵在福民/會展中心轉的士,
但這兩站位處非常癖靜的地方,閒時都未必見到客,有點恐怖感覺(驚打劫)
所以想問除的士外,有甚麼巴士可以由深圳書城到皇崗口岸?

唔該各位!

Phoenix 發表於 2006-6-2 11:01

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-6-2 10:28 發表
由於以前在書城落皇崗搭直通巴返香港都係搭地鐵在福民/會展中心轉的士,
但這兩站位處非常癖靜的地方,閒時都未必見到客,有點恐怖感覺(驚打劫)

唔該各位!

过万象城坐313,366

tsoikc 發表於 2006-6-2 11:34

原帖由 Phoenix 於 2006-6-2 11:01 發表

过万象城坐313,366

我加多一句, 係收2蚊人仔, 我2個月前去過係
有售票員的, 所以可以找贖, 但唔知宜家有沒有變.

fai 發表於 2006-6-2 14:54

福民站唔算僻靜啦,附近有人人樂百貨超市,以及常有港人玩樂既水圍村。
會展就真係水靜河飛左d,不過正因為太少人,都冇乜賊人去個度搵食啦。
反而擔心找不到的士。上深圳反而人多既地方要小心扒手/搶野。

書城番皇崗正如版友所講313/366係最直接。出左書城門口向右行第一個大
街口(寶安南路)轉右冇幾遠有巴士站可以上車。其次可以行去紅嶺南路搭23
都可以去皇崗口岸。

如果搭地鐵,除左福民站外可以去崗廈站轉357/367/427/的士都可以去皇崗
口岸。

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-6-2 10:28 發表

唔該各位!
頁: [1]
查看完整版本: 深圳問路: 深圳書城-皇崗口岸