JR205 發表於 2017-5-15 10:23

鐵迷自辯:我不自閉

其實眾多歧視,都係由一眾害群之馬同大眾誤解而生。
不過傳媒好多時都好隨便就將A等於B…

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170514&guid=56680831&category_guid=10829392&category=instant

YY487 發表於 2017-5-15 11:01

HR1377 發表於 2017-5-15 11:04

Deleted!!!

hippohippohippo 發表於 2017-5-15 12:31

又唔覺咁多人歧視鐵路迷喎? 假如無妨礙人, 多數人都未必得閒理佢
會唔會係佢諗多咗?

kei_hk 發表於 2017-5-15 12:39

hippohippohippo 發表於 2017-5-15 12:31
又唔覺咁多人歧視鐵路迷喎? 假如無妨礙人, 多數人都未必得閒理佢
會唔會係佢諗多咗?

真正守規舉﹐唔影響他人的「XX愛好者」無問題﹐只係有個別人會為求目的過晒火。

好彩的係鐵路界入面都好少這些過火人﹐巴士界方面真係有唔少 "巴敗"。

有時拍片唔係問題﹐但係唔好做埋D 白痴野﹐自己拿屎上身。;P
https://www.youtube.com/watch?v=RYeGwzrZUmA
(大約7分鐘開始睇已經足夠)

051039 發表於 2017-5-15 13:30

他還希望乘客看到他們攝錄之際,盡量降低談話聲量,「我們不喜歡列車影片有人聲。」

I know that feel bro…………
利申:鍾意錄音嘅巴膠

bjbus 發表於 2017-5-15 15:30

JH_LE4612 發表於 2017-5-16 08:24

會唔會係佢諗多咗?

調翻轉架...陌生人就理得你,如果係同學同事嘅話點都會講到呢啲話題。何況近排咁多野影,講開話你今日去邊做乜,總會講到。當然啦傳媒、社會渲染加上部份人嘅行為,朵自然差。你睇幾年前都冇野嘅。

Hisui 發表於 2017-5-16 13:46

他還希望乘客看到他們攝錄之際,盡量降低談話聲量,「我們不喜歡列車影片有人聲。」

同拎枝超長炮影巴士 要求中間完全無人無車一樣咁好笑:lol

051039 發表於 2017-5-16 20:04

Hisui 發表於 2017-5-16 13:46
同拎枝超長炮影巴士 要求中間完全無人無車一樣咁好笑

可以用念力令佢地收聲:lol
利申:以我錄開巴士計,通常有啲線嘅乘客係特別健談嘅話都會放棄,唔係個條線度錄
例如收工時間嘅104/970(X)
頁: [1] 2
查看完整版本: 鐵迷自辯:我不自閉