da54 發表於 2006-6-9 12:50

深圳本月內將開設 109 (皇崗-海上世界) 等 15 條新線

南方網報導:深圳市中小巴月底將會全部退出特區
http://serve.sz.net.cn/city/2006-06/08/content_229120.htm

文章內提及本月特區中小巴全面徹出,並開辦 15 條大巴路線取代,
其中包括 SBG 營辦的 109 路,替代尚未取消的 427....

估計 109 係呢篇文講既「普 1」....
咦?咁如果深展開新線會點呢?

ac 發表於 2006-6-9 16:48

原帖由 da54 於 2006-6-9 12:50 發表
南方網報導:深圳市中小巴月底將會全部退出特區
http://serve.sz.net.cn/city/2006-06/08/content_229120.htm

文章內提及本月特區中小巴全面徹出,並開辦 15 條大巴路線取代,
其中包括 SBG 營辦的 109 路, ...

109 究竟是 SBG 還是 深展巴士啊?

da54 發表於 2006-6-9 17:16

原帖由 ac 於 2006-6-9 16:48 發表

報導說是「巴士集團」.... 可能等數天便知道....
我個人比較想深展用假 MAN 行~ :lol

yevgeny 發表於 2006-6-9 17:46

原帖由 da54 於 2006-6-9 17:16 發表

報導說是「巴士集團」.... 可能等數天便知道....
我個人比較想深展用假 MAN 行~ :lol

深展公司亦屬SBG巴士集團,特區內往返特區內之路線
都由SBG包攬。

另81路西麗長源村<-->月亮灣亦很快會投入服務。

2A_DL13 發表於 2006-6-9 21:44

原帖由 ac 於 2006-6-9 16:48 發表

用得109做路線號碼,斷估都唔會唔係深展。

O.T. 近日似乎新宇通數量增多,連101及104都有不少行走
估計都係為109做準備。

繼金華南後,又多一隻新顏色進入皇崗口岸~

ac 發表於 2006-6-9 23:34

原帖由 2A_DL13 於 2006-6-9 21:44 發表

O.T. 近日似乎新宇通數量增多,連101及104都有不少行走

"斷估都唔會唔係深展"
???????

斷估都 係 定 唔係 啊?

Phoenix 發表於 2006-6-9 23:36

原帖由 2A_DL13 於 2006-6-9 21:44 發表

109會不會跟367同一條吭?
因為皇崗總站應該沒位了。。

我反而想知道401之後會點?
会否拉出关外?
还是会用大车并改道?(田贝一段难跑大巴)

2A_DL13 發表於 2006-6-9 23:48

原帖由 ac 於 2006-6-9 23:34 發表

"斷估都唔會唔係深展"
???????

斷估都 係 定 唔係 啊?

即係斷估都一定係。

2A_DL13 發表於 2006-6-9 23:51

原帖由 Phoenix 於 2006-6-9 23:36 發表

109會不會跟367同一條吭?
因為皇崗總站應該沒位了。。

我反而覺得會唔會同325、357等線共用一條車坑...

Alex_Tsang 發表於 2006-6-11 08:34

427今天6月11日依然仲有運作,而傳說中的109還沒有看見有
站牌設置,包括在分站上,難道這次又是狼來了.
頁: [1] 2
查看完整版本: 深圳本月內將開設 109 (皇崗-海上世界) 等 15 條新線