Cristall 發表於 2017-12-8 21:27

你上千九/假千九維基時,可以睇下最後既修改頁面歷史, 睇下d人每日改既野, 同埋欣賞下263B仁兄每日好勤力既修改歷程以及修改回退大戰

263B 發表於 2017-12-8 21:33

ml927 發表於 2017-12-8 22:02

RyanPun 發表於 2017-12-8 21:19
因為依家馬鐵所有8卡車數量計,比4卡未離開之前既數量都仲差兩抽,照計就唔會走16抽4卡回14抽8卡車咁得意 ...

最新一期SCL文件中有一列C車在沙中綫路段進行動態測試,有機會是415/416

Link: http://www.mtr-shatincentrallink ... 71201_final_pdf.pdf

eternalflame 發表於 2017-12-8 22:07

ml927 發表於 2017-12-8 22:02
最新一期SCL文件中有一列C車在沙中綫路段進行動態測試,有機會是415/416

Link: http://www.mtr-shatince ...

有機會即係唔確切,維基百科係要第三方報導引證

Cristall 發表於 2017-12-8 22:17

維基個邊都係鐵路迷去改既,你上各大鐵路論壇,維基,fb 睇耐少少,就知道邊個人會發放正確消息, 邊個成日放流料, 邊個成日會係維基改下改下。 另外, 由香討鐵路版消息指12月2日419/420以040車序在馬鞍山線試車。 亦有說365/366返回八鄉車廠進行大修

ml927 發表於 2017-12-8 22:26

eternalflame 發表於 2017-12-8 22:07
有機會即係唔確切,維基百科係要第三方報導引證

我只係剛剛先上SCL網頁睇到,而且415真係冇人知佢去咗邊,所以先覺得係佢。我明白資料要經經第三方證實才能成真,但我唔係專門負責改wiki。其實我都睇唔明班友寫既火星文同埋智商程度(我睇過italk一段時間,多謝帖主令我登記戶口同出聲)

Cristall 發表於 2017-12-8 22:32

有人傳聞這是失傳已久的415/416
資料來源自fb mtr service update

263B 發表於 2017-12-8 22:41

eternalflame 發表於 2017-12-8 22:43

263B 發表於 2017-12-8 22:41
我唔係話呢啲問題呀,是D383/384已落實行去'''西鐵'''

有無第三方報導可以佐證?

263B 發表於 2017-12-8 22:58

頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 列車編組修改