hkitalk.media 發表於 2017-12-13 15:10

即將啟用的灣仔站D出口往利東街 (3 pics)

灣仔站新建往利東街的D出口已經準備就緒,有消息指將於12月下旬啟用。

相片由電器佬提供

hkitalk.media 發表於 2017-12-13 15:12

284 發表於 2017-12-13 17:14

以後去合和/大道東就方便得多

JX9097 發表於 2017-12-13 17:55

對應番地面出口位置係...?

eternalflame 發表於 2017-12-13 18:19

出口在利東街商場地庫

dogdog002 發表於 2017-12-13 19:01

而商場既地面出口係呢度:

https://www.google.com.hk/maps/@22.2754275,114.1721919,3a,75y,323.4h,88.13t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipNLZ6Sl5SqxArLMJLOGyncP2IoEF23j8EgabChE!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNLZ6Sl5SqxArLMJLOGyncP2IoEF23j8EgabChE%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya246.60321-ro0-fo100!7i13312!8i6656

timmylee 發表於 2017-12-13 20:13

A3出口應該會冇咁擠迫

timewater 發表於 2017-12-14 12:02

點解唔寫埋(囍帖街舊址)?

同樣, 尖東站J出口應該加返中文名, 叫「新世界中心舊址」

cruisesnet 發表於 2017-12-14 14:31

timewater 發表於 2017-12-14 12:02

同樣, 尖東站J出口應該加返中文名, 叫「新世界中心舊址」 ...

你估歷史古蹟咩

declan 發表於 2017-12-14 22:02

同樣, 尖東站J出口應該加返中文名, 叫「新世界中心舊址」 ...

只不過因為當時那個地盤未公布新命名啫
自從地盤有名之後,J 出口就轉左用物業新名稱作為出口名
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 即將啟用的灣仔站D出口往利東街 (3 pics)