reisen201 發表於 2018-1-19 22:23

碩果僅存的M Train 關門廣播

v=N3ao-ROPq6g

2017年1月9日20:57,D616車廂,舊關門廣播

hei9980 發表於 2018-1-20 08:33

舊廣播,仲以為講緊廿下嘟聲嘅時代;P
呢個係當時測試新Door chimes時遺留落嚟嘅過渡版本。

reisen201 發表於 2018-1-20 11:52

hei9980 發表於 2018-1-20 08:33
舊廣播,仲以為講緊廿下嘟聲嘅時代
呢個係當時測試新Door chimes時遺留落嚟嘅過渡版本。

仲係講from the doors~ 爽

hkaiw 發表於 2018-1-20 12:25

港島線好像有2列也是這樣。

ml927 發表於 2018-1-20 19:02

hkaiw 發表於 2018-1-20 12:25
港島線好像有2列也是這樣。

現在沒有了,現在得A203(荃灣綫下行)同A228(觀塘綫上行)才有。

km7093@249m 發表於 2018-1-20 22:48

宜家個句其實又長又無意義,廣播應該言簡意賅,以前個一個都算,宜家講咩train door,其實係人都知係指車門。
其實直接講Mind the doors 咪得:L

AlexanderOscar 發表於 2018-1-20 23:51

km7093@249m 發表於 2018-1-20 22:48
宜家個句其實又長又無意義,廣播應該言簡意賅,以前個一個都算,宜家講咩train door,其實係人都知係指車間 ...

請小心車門
Please mind the doors
有啲禮貌好啲;P

reisen201 發表於 2018-1-21 18:12

宜家個句其實又長又無意義,廣播應該言簡意賅,以前個一個都算,宜家講咩train door,其實係人都知係指車門 ...

USA 果個係 mind the door,please

dogdog002 發表於 2018-1-23 20:11

宜家個句其實又長又無意義,廣播應該言簡意賅,以前個一個都算,宜家講咩train door,其實係人都知係指車門 ...

佢應該係特登同 Platform Door/Gate同步

先至叫TrainDoors

ml927 發表於 2018-1-23 21:43

dogdog002 發表於 2018-1-23 20:11
佢應該係特登同 Platform Door/Gate同步

先至叫TrainDoors

如果係咁,不如回復Please stand back from the doors,咁月台同列車廣播就唔會不同步播出,因為Train同Platform已經差成一秒(廣東話/普通話字數一樣,可以不改)
頁: [1] 2
查看完整版本: 碩果僅存的M Train 關門廣播