香港巴士2018 發表於 2018-4-18 16:52

海怡半島站 B 出口扶手電梯維修

As

marcowong1011 發表於 2018-4-18 17:39

維修條扶手電梯都要開po 無唔無聊d

AlexanderOscar 發表於 2018-4-19 01:45

marcowong1011 發表於 2018-4-18 17:39
維修條扶手電梯都要開po 無唔無聊d

無聊得過我哋明知係咁都仲要click入嚟睇:lol

384047x 發表於 2018-4-19 19:26

r1版從此更旺場......有特派記者影各站既扶梯壞左,每日100以上的帖不是夢

OTIS401 發表於 2018-4-19 19:58

放左藥箱,梯頭圍左hoarding,梯面大部分梯級已拆除
似乎是正在進行大型維修,無法在短時間內回復正常

kei_hk 發表於 2018-4-19 22:46

OTIS401 發表於 2018-4-19 19:58
放左藥箱,梯頭圍左hoarding,梯面大部分梯級已拆除
似乎是正在進行大型維修,無法在短時間內回復正常 ...

車站唔係開左好多年﹐咁快要大修﹐有點古怪。

PS. 不另開新文﹐鑽石山站即將有多2條自動梯開通使用(一條全新﹐一條翻新)﹐近日拆圍板﹐不日開通(如果唔需要等埋另一邊大堂開張的話)。

ml927 發表於 2018-4-19 23:58

舊年呢度好似爆過水管,浸壞曬啲電梯,唔知有無關?浸完之後,就算維修好都有可能(大啲機會)再壞?

GK3258 發表於 2018-4-20 11:42

ml927 發表於 2018-4-19 23:58
舊年呢度好似爆過水管,浸壞曬啲電梯,唔知有無關?浸完之後,就算維修好都有可能(大啲機會)再壞? ...

正解,站內電梯由於浸哂要全部換過咁

hokachung 發表於 2018-4-21 01:12

384047x 發表於 2018-4-19 19:26
r1版從此更旺場......有特派記者影各站既扶梯壞左,每日100以上的帖不是夢

A16版好歡迎佢:handshake

3asv6 發表於 2018-4-21 03:32

終於落過去睇過,聽廣播話5月中完成維修.
好在只係整B出口下面0個忽扶手梯,唔係又
要行餐死.定係整完下面0個忽先再整上面長
好多0個忽扶手梯?
頁: [1] 2
查看完整版本: 海怡半島站 B 出口扶手電梯維修