3AV100@41A 發表於 2006-6-22 16:16

其實下載一個叫messpatch既野就可能去廣告

kmb3asv3 發表於 2006-6-22 17:29

頭先o係公司裝左, 唔知係咪同公司個firewall有關,
試過send offline訊息, send極都send唔到彈回頭,
但係online o既就無問題... 非常奇怪

小弟都成年幾兩年無開過icq, 我發覺icq駁唔到線o既情況都好頻密, 而且icq又多bug.
所以自MSN 6.5開始已經放棄了icq.

我覺得MSN比icq來得簡潔, 無icq咁多無謂o野.

dcyw 發表於 2006-6-22 19:36

小弟則MSN Messenger與ICQ同時有使用,因為仍有朋友
只得ICQ,而MSN Messenger則多數與教會的弟兄姊妹聯
絡,所以各有實際用途。

但小弟用的ICQ版本並非最新的,而是2001b(家中)和
2003a(上班時),5.0仍未試過使用。

rithzto35 發表於 2006-6-22 21:26

單是那些不知名人士send來的無聊訊息

已足以叫人放棄icq了

現在上icq的目的

也只是追問未有使用msn/wlm的朋友們轉用msn/wlm了沒有 :p

ronaldlau 發表於 2006-6-22 21:42

自從 ICQ 5.0 o的 bugs 好多兼 行唔到後,
就全面用 MSN 啦...
用... 都係 ICQ 2003 B

始終 search 6 - 9 個 digits,
比一個 e-mail address 容易好多~~

kmbatr198 發表於 2006-6-22 21:45

唔知點解手寫用唔到...?

superay 發表於 2006-6-23 05:36

自從 ICQ 5.0 o的 bugs 好多兼 行唔到後,
就全面用 MSN 啦...
用... 都係 ICQ 2003 B

ICQ 雖然有如被AOL放棄了,可是新近推出的ICQ 5.02,卻明顯改善了不少問題,而介面亦有MSN的影子。

hauhim 發表於 2006-6-23 13:44

共用資料夾功能o係BETA版已經試過...
距離icq shared files既方便程度重有一大距離:L:L

ronaldlau 發表於 2006-6-23 15:56

原帖由 superay 於 2006-6-23 05:36 發表

ICQ 雖然有如被AOL放棄了,可是新近推出的ICQ 5.02,卻明顯改善了不少問題,而介面亦有MSN的影子。
亦有MSN的影子???
咁不如直接用番 WLM...
ICQ 咁跟風不是辦法 ga~

KT6487 發表於 2006-6-23 17:41

原帖由 ronaldlau 於 2006-6-23 15:56 發表

亦有MSN的影子???
咁不如直接用番 WLM...
ICQ 咁跟風不是辦法 ga~
雖然我而家主要用WLM ....但ICQ 都有.....
因為send 大既file....ICQ 仍然比WLM 快好多....
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: WLM 8.0 正式推出 | 用後感