2A_DL13 發表於 2006-6-24 22:53

深圳「載通車隊」又被深圳市交通局停運?

公交車切莫給文明城抹黑

公交車曝光一台 停運一台

記得本版其實講過302已經係比較好紀律的一條線,事實上
我亦覺符「載通國際」的深圳市服務已經比起其他私型公司
理想。

不過,內地甚麼事情也可發生,就連圍住「載通車隊」要求
繞過法律程序,作出賠償都可以發生。
家屬圍巴士抗議車禍賠償少

十八萬……真係……

da54 發表於 2006-6-25 01:49

原帖由 2A_DL13 於 2006-6-24 22:53 發表
公交車切莫給文明城抹黑

公交車曝光一台 停運一台

記得本版其實講過302已經係比較好紀律的一條線,事實上
我亦覺符「載通國際」的深圳市服務已經比起其他私型公司
理想。

不過,內地甚麼事情也可發生, ...
這些都是家常便飯...

不過而家「公交車曝光一台 停運一台」,
我諗大家北上影相要小心喇....

2A_DL13 發表於 2006-6-26 08:22

原帖由 da54 於 2006-6-25 01:49 發表

這些都是家常便飯...

不過而家「公交車曝光一台 停運一台」,
我諗大家北上影相要小心喇....

為何北上影相要小心? 如果車長循規蹈矩,也沒有甚麼理由
把它停運呢。

而且與香港一樣,假設車輛真的被停運,我想最大責任是在
車長,而並非拍攝者本身。

fai 發表於 2006-6-26 10:44

試想想,而家風頭火勢,你係公交車司機o係街上見到人用相機影自己同部車,
會有甚麼想法?終然自己行得正,面對壓力人心惶惶下也不免猜想有人存心陷
害,你會對影你既人有乜反應?如果附近有很多同事那麼影人的人就有麻煩了。

原帖由 2A_DL13 於 2006-6-26 08:22 發表

為何北上影相要小心? 如果車長循規蹈矩,也沒有甚麼理由
把它停運。

leslie 發表於 2006-6-26 11:22

原帖由 fai 於 2006-6-26 10:44 發表
試想想,而家風頭火勢,你係公交車司機o係街上見到人用相機影自己同部車,
會有甚麼想法?終然自己行得正,面對壓力人心惶惶下也不免猜想有人存心陷
害,你會對影你既人有乜反應?如果附近有很多同事那麼影人的 ...

上去影相一向都要小心啦,有d司機好好人,有講有笑,有d就趕人走,執生啦...

其實如果身上有d香港的巴士相(幾張夠啦),有起事都易解釋d,星期六上去影架青衣Neoplan 行223,就因為咁同個司機有話題,我仲俾佢睇過d港版Neoplan相,在場的其他司機仲同我有講有笑,知我由香港來影車仲問我點解知有新車tim

有d終站影車無人理,有d就唔入得,睇清楚先好進行拍攝! 同埋小心財物先最重要

Anyway, 上去上到上癮,搵日再去世紀大橋果邊影下廣告車同行個玩具批發市場~

2A_DL13 發表於 2006-6-26 11:58

原帖由 leslie 於 2006-6-26 11:22 發表

上去影相一向都要小心啦,有d司機好好人,有講有笑,有d就趕人走,執生啦...

其實如果身上有d香港的巴士相(幾張夠啦),有起事都易解釋d,星期六上去影洵匐搹P個司機有話題,我仲俾佢睇過d港版Neoplan相,在場的其他 ...

fai兄所指的是在街上影巴士,並非在總站拍攝。
不過莫講係內地,就算係香港,咪一樣有類似情況:D
頁: [1]
查看完整版本: 深圳「載通車隊」又被深圳市交通局停運?