ad63 發表於 2006-6-27 18:50

~九巴又請派更員~

http://www.kmb.hk/chinese.php?page=recruit

(5) 派更員 (Ref.: DPC)

入職要求:

- 中五程度,懂電腦及打字。
職責:

- 負責分配車長工作及有關文書工作。
- 需輪班及輪休。工作時間大約由凌晨四時至中午十二時、上午十時至下午六時、中午十二時至下午八時或下午六時至翌日凌晨二時。
- 工作地點為屯門/元朗/上水。

-----------

似乎係 U 廠地頭返工.. :D

不知有冇人有興趣做呢? :$

SSBT 發表於 2006-6-28 23:59

唔知幾錢一個月呢?
會唔會有得免費搭九巴架?

個工作地點真係幾吸引…

ad63 發表於 2006-6-29 00:11

原帖由 SSBT 於 2006-6-28 23:59 發表
唔知幾錢一個月呢?
會唔會有得免費搭九巴架?

個工作地點真係幾吸引…
一定有得免費搭九巴的..因為有職員證呢.

ricky 發表於 2006-6-29 09:30

原帖由 ad63 於 2006-6-27 18:50 發表
http://www.kmb.hk/chinese.php?page=recruit

(5) 派更員 (Ref.: DPC)

入職要求:

- 中五程度,懂電腦及打字。
職責:

- 負責分配車長工作及有關文書工作。
- 需輪班及輪休。工作時間大約由凌 ...

返shift的,會唔會好難捱?

2A_DL13 發表於 2006-6-29 10:00

原帖由 ricky 於 2006-6-29 09:30 發表

其實如果留意到的話,一些經常出ad.的工作,只有兩個可能性
1. 經常有人辭職(點解!?估到吧)
2. 剛聘請的,唔過試用期(此機會較細,因為如果要換人,通常
會在之前收落的信件中,再大海撈針)

ad63 發表於 2006-6-29 10:24

原帖由 2A_DL13 於 2006-6-29 10:00 發表

其實如果留意到的話,一些經常出ad.的工作,只有兩個可能性
1. 經常有人辭職(點解!?估到吧)
2. 剛聘請的,唔過試用期(此機會較細,因為如果要換人,通常
會在之前收落的信件中,再大海撈針)
估計今次係U廠地區有派更員退休,才會請人.
上3-4個月前都係有員工退休先請人. :D

ad63 發表於 2006-6-29 10:31

原帖由 ricky 於 2006-6-29 09:30 發表

其實入到去做,都係長早多.因為早上出車係最繁忙, :)
例如分發快易通,報站CF咭,解答車長查問..
如掛牌車在去左哪裡.(如出後備車)

不過正常來就一定不用 OT. ;P

ev5774 發表於 2006-6-30 12:49

半年前寫過信去,音訊全無!:L
頁: [1]
查看完整版本: ~九巴又請派更員~