daiteioh 發表於 2006-6-29 19:16

YAHOO e-mail好似壞壞的......

小弟用yahoo e-mail
不過好似不入到去,
等了整日都斷線,
真是火都來了:@:@:@
真是點算好?:Q
有沒有方法靠outlook express看呢?

ccicoltd 發表於 2006-6-29 19:47

原帖由 daiteioh 於 2006-6-29 19:16 發表
有沒有方法靠outlook express看呢?
在 Yahoo! Mail 中按「選項」→「 用 POP 收取和轉寄郵件」,再按指示設定便可。

daiteioh 發表於 2006-6-29 19:59

原帖由 ccicoltd 於 2006-6-29 19:47 發表

在 Yahoo! Mail 中按「選項」→「 用 POP 收取和轉寄郵件」,再按指示設定便可。

小弟入唔到去,何來用到你的方法呢?:L

DD2113 發表於 2006-6-29 23:04

我是入到去, 不過總是顯示出"撰寫郵件"的版面,
按來按去都出不到 Inbox -- 即不能 Check mail.... 咁有咩用?:L

ccicoltd 發表於 2006-6-29 23:15

原帖由 daiteioh 於 2006-6-29 19:59 發表
小弟入唔到去,何來用到你的方法呢?:L
那麼你要耐心等候了。據我所知,一定要登入網上電郵
後開啟該等設定,才能啟動 POP 收發功能 (即使用 Outlook Express)。

dcyw 發表於 2006-6-30 09:26

我兩個account都可以如常登入和運作……

未有樓主的問題出現

鄭笑 發表於 2006-6-30 23:14

AVD1 發表於 2006-7-1 22:04

Yahoo Mail 成日都唔得 , 又慢
而家我都轉用 Gmail ~~~

tsoikc 發表於 2006-7-1 22:21

數天前, 我的yahoo email都出現類似的情況
完全load唔到, 我曾經試過連yahoo的主頁都入
唔到, 但係現在已經回復正常.

JZ3968 發表於 2006-7-9 12:14

仲有個問題, 就係我有時想delete email時佢就好似hang左咁,
要等好耐先至彈個box出黎問你係咪真係要delete,
但之後又會正常返, 點解會咁?
頁: [1]
查看完整版本: YAHOO e-mail好似壞壞的......