exspeed 發表於 2006-7-3 10:26

[3/7 東方日報] 地鐵尖沙咀荔枝角站增出口

http://210.177.167.10/srch_result/564778_btm.html

昇悅居同宇晴軒個出口講左好耐啦播,
仲要等到 09 年..... :L

daiteioh 發表於 2006-7-3 17:31

原帖由 exspeed 於 2006-7-3 10:26 發表
http://210.177.167.10/srch_result/564778_btm.html

昇悅居同宇晴軒個出口講左好耐啦播,
仲要等到 09 年..... :L
好過唔起,方便乘客搭地鐵;P

winningmok 發表於 2006-7-3 19:39

原帖由 daiteioh 於 2006-7-3 17:31 發表

好過唔起,方便乘客搭火車;P

到時果邊D樓又升值lu

waichiu 發表於 2006-7-3 21:35

原帖由 daiteioh 於 2006-7-3 17:31 發表

好過唔起,方便乘客搭火車;P
火車?
係地鐵站啊!
不過以前長實係講話可能會起天僑到南昌站!

fungch 發表於 2006-7-3 22:21

sunnykam 發表於 2006-7-3 22:59

D出口應該係發展商俾錢起wo, 富昌商場要起, 就要領會出錢啦

60M 發表於 2006-7-3 23:12

原帖由 fungch 於 2006-7-3 22:21 發表
查實南昌站應該起條橋到富昌商場

而家富昌商場都係做屋村生意, 但如果能吸引南昌站
的轉車人流, 咁個場會旺好多...

雖然南昌站0係富昌商場站附近, 但來往兩個地方卻要走很迂迴既路
轉車客如無必要也不會到 ...

與其天橋

不如 o係D出口果面整條隧道過去啦...

bigfish_hk2 發表於 2006-7-3 23:33

早排區內有唔少聲音都要求興建一個出口在海麗村
不過地鐵回應話根據人流去決定邊個地方有出口
另外,地鐵強調海麗村行過去附近o既昇悅居出口都算方便

如果真係咁方便,就唔會成日見咁多人搭o個條收費$2.5 小巴往來荔枝角地鐵站及海麗村啦!

60M 發表於 2006-7-3 23:41

原帖由 bigfish_hk2 於 2006-7-3 23:33 發表
早排區內有唔少聲音都要求興建一個出口在海麗村
不過地鐵回應話根據人流去決定邊個地方有出口
另外,地鐵強調海麗村行過去附近o既昇悅居出口都算方便

如果真係咁方便,就唔會成日見咁多人搭o個條收費$2.5 小巴 ...

行過去要兜過碧海藍天架

TL 發表於 2006-7-5 17:00

頁: [1] 2
查看完整版本: [3/7 東方日報] 地鐵尖沙咀荔枝角站增出口