jpoon 發表於 2020-9-10 22:56

JX9097 發表於 2020-9-10 22:39
壽司郎同元氣正常人都識揀下話
(當然,要睇下元氣張約本身點寫)

就算而家疫情,我見有唔少人都排元気,而且唔好忘記元気後面大大個美心集團仲有牛奶公司,你無故踢走元気,有冇諗過旗下其他商場點先?唔講惠康、必勝客、肯德基,美心西餅、美心中菜果D係咪唔想要先
華懋有冇咁高議價能力先?除咗粉嶺中心、如心廣場二期叫旺D,其他商場好似都麻麻咋喎

JX9097 發表於 2020-9-10 23:08

jpoon 發表於 2020-9-10 22:56
就算而家疫情,我見有唔少人都排元気,而且唔好忘記元気後面大大個美心集團仲有牛奶公司,你無故踢走元気 ...

咁又使咁上綱上線
完約可以唔續租㗎嘛...老奉租畀你嘅咩

至於人流...只可以講句
曹操都有知心友,關公都有對頭人

jpoon 發表於 2020-9-10 23:32

JX9097 發表於 2020-9-10 23:08
咁又使咁上綱上線
完約可以唔續租㗎嘛...老奉租畀你嘅咩

乜你唔知有D大集團係咁嘅咩
你要租佢某D嘢就要硬食佢另外一D嘢
就好似某業主要租戶響新商場開分店做開荒牛一樣
不過寿司郎呢D牌子去死場都可以吸到客(睇下翔盈里、麗新商業中心),分分鐘去瀝源食大眾書局個大舖都仲得,仲會唔會等你間元気完咗約先入去呢,甚至今時今日咁嘅環境,平租去希爾頓、沙中沙廣都得啦,駛唔駛一定要去好運呀?

JX9097 發表於 2020-9-11 11:24

jpoon 發表於 2020-9-10 23:32
乜你唔知有D大集團係咁嘅咩
你要租佢某D嘢就要硬食佢另外一D嘢
就好似某業主要租戶響新商場開分店做開荒牛 ...

唔使咁勞氣嘅,討論下啫
沙中/沙廣裝修本身都high class過好運
同時佢兩個場都直接link住新城市
照牌面計舖租一定高過好運

當然,瀝源都可以係一個選擇
不過上手係書局,可能要改裝先可以符合到消防

ViviTse 發表於 2020-9-11 11:48

dogdog002 發表於 2020-9-10 22:55
但樂富情況唔同

第一間領展鋪

但小西灣夠唔夠旺呢?以交通來計,果處人流似乎唔算太高,亦有少少吊腳

jpoon 發表於 2020-9-11 14:51

JX9097 發表於 2020-9-11 11:24
唔使咁勞氣嘅,討論下啫
沙中/沙廣裝修本身都high class過好運
同時佢兩個場都直接link住新城市

而家咁嘅環境好多商場都有吉舖,沙田市中心冇咗自由行客衝擊更大,同一兩年前比租金應該有所下調吧
沙中裝修咗就話high class咗啫(實際上D舖都唔係咁high class),沙廣high class咩?藥房咁多,裝修又開始殘,真心唔覺有幾high class囉

jpoon 發表於 2020-9-20 19:57

JX9097 發表於 2020-9-10 08:38
沙市可以考慮好運中心
反正依家都成個死場咁款

聽講好運中心將會搞大翻新,為期30個月,仲話裝修起碼媲美沙田中心、新城市廣場級數

JX9097 發表於 2020-9-20 20:52

聽講好運中心將會搞大翻新,為期30個月,仲話裝修起碼媲美沙田中心、新城市廣場級數
...

其實都要...依家嗰款裝修應該都用咗二三十年咁款

平田 發表於 2020-9-23 13:41

樂富店 9月25日開幕 個apps已經重新開放預約訂座

dcyw 發表於 2020-9-23 13:54

...
沒錯,場內好些已營業多年的租戶已結業或進入最後清貨階段。
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: Sushiro 壽司郎 スシロー 新店開幕