咖喱 發表於 2006-8-2 11:35

藍田(德田) <--> 堅道(明愛)

想問一問, 如果搭 603 去到灣仔轉 103 上去好 d, 定係搭 603 去到中環轉車上好 d 呢 ?
邊樣時間上會 control 到 ? 103 又疏唔疏車 ?
回程o向明愛又有咩車落到中環 ?? thx~ :P

ccicoltd 發表於 2006-8-2 11:40

原帖由 咖喱 於 2006-8-2 11:35 發表
想問一問, 如果搭 603 去到灣仔轉 103 上去好 d, 定係搭 603 去到中環轉車上好 d 呢 ?
邊樣時間上會 control 到 ? 103 又疏唔疏車 ?
明愛往中環可選 13 和 40M。

Ketsu 發表於 2006-8-2 11:41

原帖由 咖喱 於 2006-8-2 11:35 發表

其實如果去到中環
俾我可能會直頭由登山電梯行上去
回程去中環亦然

ccicoltd 發表於 2006-8-2 11:43

原帖由 Ketsu 於 2006-8-2 11:41 發表
其實如果去到中環
回程去中環亦然
的確。日前試過從聖道近聖心商科學校步行往交易廣場總站,步程不用十五分鐘。

咖喱 發表於 2006-8-2 12:21

原帖由 Ketsu 於 2006-8-2 11:41 發表

其實如果去到中環
回程去中環亦然

我想問呢, 係咪o向中段落返堅道就到家啦 ? 定係點 ?
因為好小去果頭, 同埋唔係咁熟~ thx~ :P

dennislokawai 發表於 2006-8-2 13:18

原帖由 咖喱 於 2006-8-2 12:21 PM 發表

我想問呢, 係咪o向中段落返堅道就到家啦 ? 定係點 ?
因為好小去果頭, 同埋唔係咁熟~ thx~ :P
樓主你係幾點去呀?
如果你係朝早去就會辛苦d,
因為朝早10點前電梯係落山的。

電梯去到堅道有個出口的,
留意指示版已有足夠指示,
去到堅道過馬路轉左行5分鐘左右就見到架啦。

咖喱 發表於 2006-8-2 16:13

原帖由 dennislokawai 於 2006-8-2 13:18 發表

樓主你係幾點去呀?
如果你係朝早去就會辛苦d,
因為朝早10點前電梯係落山的。

電梯去到堅道有個出口的,
留意指示版已有足夠指示,
去到堅道過馬路轉左行5分鐘左右就見到架啦。

哦, 原來係咁, 我下晝去o既係~ thx~:P

cx838 發表於 2006-8-2 18:00

上行人電梯在堅道下橋,轉左行大約五至十分鐘,過對面馬路便是。
頁: [1]
查看完整版本: 藍田(德田) <--> 堅道(明愛)