bigfish_hk2 發表於 2006-8-8 00:05

急問: 701,702轉乘西鐵優惠時限

本人打算o係海麗村搭701或者702到南昌站再轉西鐵
請問上左車拍咭後幾耐時間一定要入南昌西鐵站先有轉乘優惠呢?

係唔係海麗村搭701或者702呢兩條路線都可以有西鐵轉乘優惠架?

假如上左巴士後有成個鐘o既時間轉西鐵
咁咪可以o係南昌站或者西九龍中心o個邊落車再行下其他地方例如西九龍中心甚至乎港灣豪庭又或者o係富昌村食個開心落園餐再返去南昌西鐵站入閘搭西鐵?! :lol

clkwok 發表於 2006-8-8 01:19

原帖由 bigfish_hk2 於 2006-8-8 00:05 發表
本人打算o係海麗村搭701或者702到南昌站再轉西鐵
請問上左車拍咭後幾耐時間一定要入南昌西鐵站先有轉乘優惠呢?

係唔係海麗村搭701或者702呢兩條路線都可以有西鐵轉乘優惠架?

假如上左巴士後有成個鐘o既時間 ...

1)120分鐘內
2)無錯
3)係可以既,上左車拍咭後120分鐘內轉西鐵都OK:)

詳情可瀏覽下列網頁
www.kcrc.com.hk/html/tch/services/promotions/images/NWFB_0324-2_leaflet.jpg

bigfish_hk2 發表於 2006-8-10 00:27

搭單問多一個轉乘問題

如果先搭702去南昌站出入西鐵範圍後再搭701去旺角
去到旺角後搭東鐵去紅磡
呢個過四關o既行程要幾多車錢?
係唔係$3.9呢?
有冇人試過呢個方法?

以下呢個解釋合理嗎?
先搭702 $3.2
出入西鐵範圍後俾差額$0.7 ($3.9-$3.2)
再搭701因為有西鐵出閘記錄免費
東鐵由旺角去紅磡車費係低過701車費,所以唔需要支付車費差額

clkwok 發表於 2006-8-10 02:46

原帖由 bigfish_hk2 於 2006-8-10 00:27 發表
搭單問多一個轉乘問題

如果先搭702去南昌站出入西鐵範圍後再搭701去旺角
去到旺角後搭東鐵去紅磡
呢個過四關o既行程要幾多車錢?
係唔係$3.9呢?
有冇人試過呢個方法?

以下呢個解釋合理嗎?
先搭702 $3.2 ...

完全正確:victory:
頁: [1]
查看完整版本: 急問: 701,702轉乘西鐵優惠時限