Phoenix 發表於 2006-8-27 19:15

XMQ6116G3@103

比YUTONG帅气得多了!

ksmbh 發表於 2006-8-27 20:02

原帖由 Phoenix 於 2006-8-27 19:15 發表
比YUTONG帅气得多了!

但好似無其他公司用黑€玻璃咁型
不過點都'帥'過深中旅個批:P

da54 發表於 2006-8-28 00:42

嘩... 唔係掛.... 深展咁搞呀.... 唔掂喎....
(樓主請不要介意,我覺得宇通型好多)

S3BL121 發表於 2006-8-28 00:53

原帖由 da54 於 2006-8-28 00:42 發表
嘩... 唔係掛.... 深展咁搞呀.... 唔掂喎....
(樓主請不要介意,我覺得宇通型好多)

睇得多就會慣啦
現在XMQ6116G3已經滲透晒深展每一條大線啦

2A_DL13 發表於 2006-8-28 00:57

原帖由 S3BL121 於 2006-8-28 00:53 發表

睇得多就會慣啦

個人覺得新車絕對比原有的宇通好看得多,至少沒有宇通的
那種普通的四平方角。

宇通不是不好看,不過個人覺得新金龍配宇通色就有點像
Wright的感覺,頗特別。相比下,金龍有種新鮮感。

Phoenix 發表於 2006-8-28 01:42

原帖由 2A_DL13 於 2006-8-28 00:57 發表

個人覺得新車絕對比原有的宇通好看得多,至少沒有宇通的
那種普通的四平方角。

宇通不是不好看,不過個人覺得新金龍配宇通色就有點像
Wright的感覺,頗特別。相比下,金龍有種新鮮感。

说的好!
自03年中到06年中这三年(59XXX--80XXX)
深展一直就只入ZK6118HGC,闷得我还以为
它快要改名作[深圳宇通巴士公司]了:D

da54 發表於 2006-8-28 02:03

原帖由 S3BL121 於 2006-8-28 00:53 發表

睇得多就會慣啦
無計,始終我覺得 NL263 的設計是世界上其中一款最好的城市巴士...
看不看慣與評價一款車靚不靚沒有關係呢~

或者我比較喜歡平實大方的外表呢... 因此我還是喜歡 Enviro 車身,
多於 Wright... 不過我就不會拿 XMQ6116G 和 Wright 相提並論了.... ;P

P.S. 不知道這些 XMQ6116 會否投放到將於今早開辦的 109 呢?

Alex_Tsang 發表於 2006-8-28 10:14

昨日終於有機會坐上這批新車,可能新車關係,沒有太大的引擎
聲傳入車廂,另外空調風口位不是從固定風咀噴出,而是有一排
細孔滲出冷氣.

而前軸橫排座位後的向前座位,已經沒有了頂腳的問題.

da54 發表於 2006-8-28 16:19

原帖由 Alex_Tsang 於 2006-8-28 10:14 發表
昨日終於有機會坐上這批新車,可能新車關係,沒有太大的引擎
聲傳入車廂,另外空調風口位不是從固定風咀噴出,而是有一排
細孔滲出冷氣.

而前軸橫排座位後的向前座位,已經沒有了頂腳的問題.
請問車上是否已裝了 LED 路線圖?

Alex_Tsang 發表於 2006-8-28 18:07

原帖由 da54 於 2006-8-28 16:19 發表

請問車上是否已裝了 LED 路線圖?

路線圖尚未安裝,而這批車車廂內還沒有安裝吊環,不知是廣告公司
未曾提供還是其他問題,所以如果要企在車上都好辛苦.
頁: [1] 2
查看完整版本: XMQ6116G3@103