LN9267 發表於 2006-8-28 11:06

問路: 962B置樂花園總站

962B去到置樂花園後,附近有咩交通?點行去?

Thx.

Crotone 發表於 2006-8-28 11:24

您想去邊先?
巴士有K51, K52, 52X, 53, 61M, 962X
(呢D線穿過置樂花園另一邊已經有站)

LN9267 發表於 2006-8-28 11:32

原帖由 Crotone 於 2006-8-28 11:24 發表
您想去邊先?
巴士有K51, K52, 52X, 53, 61M, 962X
(呢D線穿過置樂花園另一邊已經有站)

如果有輕鐵就會搭輕鐵lo。

我個人對屯門唔熟,點穿過置樂花園另一邊呢?

Thx.

fw1321 發表於 2006-8-28 12:30

原帖由 LN9267 於 2006-8-28 11:32 發表

如果有輕鐵就會搭輕鐵lo。

我個人對屯門唔熟,點穿過置樂花園另一邊呢?

Thx.

如果你唔熟路O既話, 我建議你在置樂花園總站落車之後, 沿着
青海圍O既行車方向步行出青山公路 (果度係單程路), 轉個彎
直行就到。跟住你就好容易見到巴士站。

如果你要搭輕鐵, 最快O既方法要穿過安定邨, 果度比置樂花園
行出青山公路複雜少少, 所以我暫時都係建議你行出青山公路
搭巴士。

其實你諗住去完置樂花園之後, 會去乜O野地方?

LN9267 發表於 2006-8-28 12:41

原帖由 fw1321 於 2006-8-28 12:30 發表

如果你唔熟路O既話, 我建議你在置樂花園總站落車之後, 沿着
青海圍O既行車方向步行出青山公路 (果度係單程路), 轉個彎
直行就到。跟住你就好容易見到巴士站。

如果你要搭輕鐵, 最快O既方法要穿過安定邨, 果度比置樂花園
行出青山公路複雜少少, 所以我暫時都係建議你行出青山公路
搭巴士。

其實你諗住去完置樂花園之後, 會去乜O野地方?

Thx.

去完置樂花園之後,我會過海返港島。

fw1321 發表於 2006-8-28 17:57

原帖由 LN9267 於 2006-8-28 12:41 發表

Thx.

去完置樂花園之後,我會過海返港島。

唔駛客氣 :)

如果你出番港島, 車程快o既選擇有 962X, 沿青海圍行到出青山公路,
跟住轉左直行就會見到 962X 往金鐘方向的分站。如果 962B 即將
開車, 你直情可以搭番 962B 出去, 在非繁忙間 962B 車程慢 962X
大約 15 分鐘。呢兩個方法都可以享有八達通即日來回優惠, 第二程
車資為 $14.6。
頁: [1]
查看完整版本: 問路: 962B置樂花園總站