ctb1042 發表於 2006-8-29 16:10

沒有driver的card reader,點算?

小弟前幾日買了一個"all in one"的USB card reader。
但回家後發覺盒內沒有driver光碟。

我想問在沒有原裝driver的情況下,怎樣才可在WIN98下使用該CARD READER?

少少資料:
當我一插個card reader入部機度,佢show個model係叫
CS8819A2-108

komodo 發表於 2006-8-29 16:24

See if this link helps

KV9033 發表於 2006-8-29 22:02

myson係咪出有關card reader?

搭單問,
如果唔只用card reader呢?

我都想係win98用到usb device,
e.g. flash memory, ide to usb線
搵過台灣網有d
"萬能驅動Win98.USB萬能驅動v2.0(usb)驅動下載"
有d只係做到插usb有反應加左hardware,
有d d/l左唔知點裝..

有冇得裝到好似win xp咁方便,
定係要逐個device裝?

ctb1042 發表於 2006-8-30 23:31

謝謝以上兩位板友的協助,最終我干載了「萬用」usb driver。

可能是因為本身個card readre問題,我一插card reader再裝
「萬用」driver時便會出藍screen,
但當我插另一部usb mp3機後再裝「萬用」driver時,一切又正常。
安裝後更可以removable drive形式瀏覽mp3機內的資料。

不過我打算放棄了,廢事煩,索性upgrade做win xp算數~
頁: [1]
查看完整版本: 沒有driver的card reader,點算?