ATR50 發表於 2006-9-3 21:29

[急]西鐵南昌站>培正教育中心

我由屯門搭西鐵,南昌站落車後
應該搭乜野交通工具去培正教育中心最快?(唔理有冇轉乘優惠)
除左212仲有冇第D巴士路線去到?
THX~

chrisappear 發表於 2006-9-3 21:48

我記得只有212去到目的地...6F要行番入荔枝角道,不太適合.
個人覺得,搭西鐵至美孚轉地鐵,從油麻地站C出口步行前往,時間較易預算.
最少可免卻考慮塞車變數.

U-157星之Kelvin 發表於 2006-9-4 10:51

唔想行,可以在南昌站坐18去到九龍圖書館落車,不過車程可能較長
或美孚轉地鐵,搭到旺角坐27MS(27M特別線)在18同一車站落車

fai 發表於 2006-9-4 12:30

咪住,培正教育中心o係係九龍循道衛里堂個度,即普慶戲院對面山上。
你似乎教緊人去培正中學(培正道),兩處係唔同地方來的。

原來有兩個分會,不好意思。:L

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-9-4 10:51 發表
唔想行,可以在南昌站坐18去到九龍圖書館落車,不過車程可能較長
或美孚轉地鐵,搭到旺角坐27MS(27M特別線)在18同一車站落車

chrisappear 發表於 2006-9-4 13:07

原帖由 fai 於 2006-9-4 12:30 發表
咪住,培正教育中心o係係九龍循道衛里堂個度,即普慶戲院對面山上。
你似乎教緊人去培正中學(培正道),兩處係唔同地方來的。
據培正教育中心網站資料,培正道也有分會.
只是樓主問及212,才意會到他想去加士居道分會.

U-157星之Kelvin 發表於 2006-9-4 18:32

原帖由 chrisappear 於 2006-9-4 13:07 發表
據培正教育中心網站資料,培正道也有分會.
只是樓主問及212,才意會到他想去加士居道分會.
sorry,因為我唔知樓主所指的係加士居道分會(因為我一直接觸的係培正道分會)
其實可選擇在南昌站轉東涌線到九龍站
然後搭11/14到志和街站落車

若覺得麻煩可以選擇以下方法
在美孚站轉荃灣線到佐敦站
在B2出口經志和街往加士居道就到

頁: [1]
查看完整版本: [急]西鐵南昌站>培正教育中心