raylex 發表於 2006-9-5 01:32

[kcrc]One month pass

how many ppl have bought one month pass here?

and do you agree Kcrc cancel this promotion after September?

CardCaptor 發表於 2006-9-5 02:10

小弟是東鐵月票用家
(今個月遲了幾日買,給田二少收多了十幾蚊:P)

至於取消的問題
好像沒提及東鐵會續期wor...
不過觀望下先吧~~
(西鐵就不用估,一定續期,現在還要靠月票客支持)

virus 發表於 2006-9-5 10:46

raylex 發表於 2006-9-5 12:45

回覆 #3 virus 的帖子

but my friend said KCrc will be have a new promotion after September

raikkonen01 發表於 2006-9-6 02:31

原帖由 CardCaptor 於 2006-9-5 02:10 發表
小弟是東鐵月票用家
(今個月遲了幾日買,給田二少收多了十幾蚊:P)

至於取消的問題
好像沒提及東鐵會續期wor...
不過觀望下先吧~~
(西鐵就不用估,一定續期,現在還要靠月票客支持)

唔只月票客﹐日票客都1樣﹐好似我咁﹐住南昌站隔黎﹐朝朝買全日通入屯門返學﹐如果cancel左日票優惠﹐我情願行2﹐3個字出長沙灣道“霧”住屯門公路塞車既危險搭巴士返學

ATR1 發表於 2006-9-6 10:21

咁o既問題...企響「更多服務選擇」前題下,我會agree佢cancel o既...
因為cancel o左月票同日票,市場先會平衡返,唔少(not all)人都會流返
出去巴士,巴士多人搭,又可以加返車喇...

不過企響乘客同KCR立場,當然disagree佢cancel月票日票啦...唔係仲
邊有「最大50% off」呢D優惠票價,九鐵又點樣迫使九巴「乖乖地」
收車呢...

除非,佢將月票定響$420或以上,日票$23或以上,咁就幾乎等同Cancel
喇...九鐵想cancel promotion,可以考慮咁做喎...:P不過你就預o左西鐵會
變成另一條TCL喇...

ahbong 發表於 2006-9-6 11:08

西鐵 $300 月票應分兩次加價至 $400
現時已有不少的月票客係用 $400 月票
可見這個價錢亦具競爭力

ATR101 發表於 2006-9-6 13:13

我而家仲用緊西鐵月通:)

ATR101 發表於 2006-9-6 13:15

原帖由 ahbong 於 2006-9-6 11:08 發表
西鐵 $300 月票應分兩次加價至 $400
現時已有不少的月票客係用 $400 月票
可見這個價錢亦具競爭力
呢度有無人仲用緊 $300 月通呀?

ahbong 發表於 2006-9-6 18:34

原帖由 ATR101 於 2006-9-6 13:15 發表

呢度有無人仲用緊 $300 月通呀?

我。

不過若果佢加到 $400 我都會照買
$400 都好化算
我亦懶得排隊買自悠通
頁: [1] 2
查看完整版本: [kcrc]One month pass