Transperth 發表於 2006-9-14 04:12

14/9蘋果日報:昂坪套票銷情差 只有一半賣出

報導來源:14/9蘋果日報

昂坪套票銷情差 只有一半賣出

(唔知假日飛既銷情,會唔會好D呢?)

hk_ayu 發表於 2006-9-14 10:08

回覆 #1 Transperth 的帖子

宜家香港文化就係冇人潮搶購就叫慘淡,
有人潮搶購就叫安排混亂

首日公開售票賣出一半仲想點,
唔通要一小時搶購一空先叫正常??

如果真係一小時搶購一空,
恐怕又會俾人話咩低估人流/安排失當

dennislokawai 發表於 2006-9-14 10:23

原帖由 hk_ayu 於 2006-9-14 10:08 AM 發表
宜家香港文化就係冇人潮搶購就叫慘淡,
有人潮搶購就叫安排混亂

首日公開售票賣出一半仲想點,
唔通要一小時搶購一空先叫正常??

如果真係一小時搶購一空,
恐怕又會俾人話咩低估人流/安排失當
依?你唔係俾人停左板架咩?

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=138211&extra=page%3D1

你仲周圍去貼文?:o
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=137938&extra=page%3D1

難道你想停夠270日嗎?
90日*(1+2篇貼文數目):o :o

ATR101 發表於 2006-9-15 02:56

$88 來回係就係貴d,
但我想試下坐呀
有無人買o左飛呀?
我想問即場有無飛賣呀?:o

waichiu 發表於 2006-9-15 09:56

原帖由 ATR101 於 2006-9-15 02:56 發表
$88 來回係就係貴d,
但我想試下坐呀
有無人買o左飛呀?
我想問即場有無飛賣呀?:o
真係都好貴, 連東涌線來回要成百二、三蚊(只係一個人的交通費),
我作日搭山頂覽車來回都係$30, 相對平好多!
而且吊車都唔係東涌獨有, 要搭都可以去海洋公園都免費搭啦!

guia 發表於 2006-9-15 13:19

原帖由 waichiu 於 2006-9-15 09:56 發表

真係都好貴, 連東涌線來回要成百二、三蚊(只係一個人的交通費),
我作日搭山頂覽車來回都係$30, 相對平好多!
而且吊車都唔係東涌獨有, 要搭都可以去海洋公園都免費搭啦!

海洋公園都要畀成200銀入場費架
昂坪360 同海洋公園纜車係2種feel 都冇得比較~

Andy_Chan 發表於 2006-9-15 14:34

原帖由 guia 於 2006-9-15 13:19 發表

有道理.......
海洋公園(OP) 的纜車是用單纜, 昂坪(NP)纜車是雙纜.
纜塔方面, OP 有 17 個纜塔, 塔與塔之間的距離比較短,
而 NP 就不多於十個纜塔, 而塔與塔之間的距離比較長(尤其是第2B至第3個纜塔就相隔一個海)

同埋 OP 纜車車廂只可以坐六人, 而 NP 就可以載十多個

所以海洋公園的纜車和昂坪纜車是不同的..........

Transperth 發表於 2006-9-15 19:18

原帖由 guia 於 2006-9-15 13:19 發表

起碼當昂坪360吊車過纜塔既時候,唔會好似海洋公園吊車一樣,
出現車廂震動既現象。

FBI2 發表於 2006-9-16 01:08

原帖由 dennislokawai 於 2006-9-14 10:23 發表

依?你唔係俾人停左板架咩?

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=138211&extra=page%3D1

你仲周圍去貼文?:o
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=137938&ex ...

150日環遊世界而已,有5個月靜養,專心讀書應付考試啦.
至於吊車,我都想去坐,不過唔知揀邊一日去好.

Transperth 發表於 2006-9-16 19:32

原帖由 FBI2 於 2006-9-16 01:08 發表

至於吊車,我都想去坐,不過唔知揀邊一日去好.

斷估平日應該會少D人坐既。(黃金週除外):lol
頁: [1]
查看完整版本: 14/9蘋果日報:昂坪套票銷情差 只有一半賣出