ATR50 發表於 2006-9-16 19:35

九龍培正教育中心>木廠街飛達工商業中心

我去完培正中心後
晚上去木廠街的飛達工商業中心
請問可以搭幾多號巴士?(唔好叫我搭地鐵,因為木廠街離地鐵站太遠)
thx~

chrisappear 發表於 2006-9-16 22:56

九龍有兩間培正教育中心,一間在培正道,另一間在加士居道.
未知樓主從哪間中心出發?

U-157星之Kelvin 發表於 2006-9-16 23:12

加士居道出發
在QE下面坐6C/6F到九龍城碼頭落車
經:燈位過翔龍灣-->土瓜灣道-->盲人輔導會直行到九龍城道就係

培正道出發(在17/9/2006作出更新)
過去圖書館坐28M小巴到炮仗街(叫橋底有落)落車
沿九龍城道(橋底)直行到木廠街口,見到傲雲峰對面就係飛達工商業中心

由於5:00p.m.後28M小巴大多滿座
所以請坐41/45到九龍城碼頭落車,跟6C/6F落車後一樣路線

SSBT 發表於 2006-9-17 12:12

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-9-16 23:12 發表
加士居道
經:燈位過翔龍灣-->土瓜灣道-->盲人輔導會直行到九龍城道就係

培正道
過去圖書館坐28M到新碼頭街落車
向後行到車廠,右轉見到燈位過翔龍灣-->土瓜灣道- ...
補充:
28M 係綠小 ..

如果搭 28M 響馬頭圍道近馬頭涌道個巴士站落,
會唔會近d?@@

fai 發表於 2006-9-17 19:21

如果係加士居道出發,坐26/93K由馬頭角道(26)或亞皆老街球場經
宋皇台道(93K)行落去步程會否跟6C/6F由九碼行上去差唔多?26/93K
冇6C/6F咁兜,不過93K貴D。

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-9-16 23:12 發表
加士居道

培正道
過去圖書館坐28M到新碼頭街落車
向後行到車廠,右轉見到燈位過翔龍灣-->土瓜灣道- ...

頁: [1]
查看完整版本: 九龍培正教育中心>木廠街飛達工商業中心