3asv6 發表於 2006-9-23 00:00

懷疑發現此車行蹤...

上個禮拜一同今日我都大約16:00-16:30之間0係港碼落
客,又係見到呢架0野.不過我唔知係米日日都係呢個時間
到.真係搵日早0的到去捕下先,今日一見部車即刻走...

garyfirst 發表於 2006-9-23 00:15

只要較 o岩時間,唔難捕呀;P ;P ;P
HD4880 (粵Z DH93 港) , Nissan Diesel JP253S / Juno bodywork
Capacity: 49
VIN: JP253S00028
First Registration Date: 8-May-06

3asv6 發表於 2006-9-23 00:16

只要較 o岩時間,唔難捕呀;P ;P ;P

你幾點影?今日搭架720要等陣先開都0係灣仔運動場個
燈位遇反佢...

仲有中旅係米得一架JP253(呢架)?

garyfirst 發表於 2006-9-23 00:20

架車約下午四點抵港島西隧出口往銅鑼灣,之後即刻返出去接客返大陸,約下午五點幾到上圖的位置。
PS1: 可能因交通擠塞而有延遲。
PS2: 呢架車係中旅向東海租的。

3asv6 發表於 2006-9-23 00:22

0甘係米得一架係中旅色的JP253?

garyfirst 發表於 2006-9-23 00:28

原帖由 3asv6 於 2006-9-23 00:22 發表
0甘係米得一架係中旅色的JP253?

應該係......
仲要應該係唯一一架 JP253 系的客車有中港車牌。

leslie 發表於 2006-9-23 07:53

某日灣仔一攝

cx838 發表於 2006-9-23 09:19

其實這部車的班次如下︰
16:50銅鑼灣維景酒店
17:05灣仔中旅社(需提前10分鐘集合)
17:15上環中旅集團大廈

這些班次都是同一部車。而我也曾經坐 HD4880
由其中一個站去皇崗,車費是 50 元,在落馬洲
過關時可以行少好多路,而且車程較跨境全日
通的車快。還有,這部車是不會去廣州的。
頁: [1]
查看完整版本: 懷疑發現此車行蹤...