Seiko 發表於 2006-9-29 22:22

HK Yahoo! Mail 轉新版面

香港的Yahoo! Mail終於轉新版面,
panel同功能都好似MS Outlook咁,
不過我嫌佢load得太慢(可能係我部機太差...)

唔知大家的戶口有沒有轉到新版面?

lpc 發表於 2006-9-29 22:52

原帖由 Seiko 於 2006-9-29 22:22 發表
panel同功能都好似MS Outlook咁,
不過我嫌佢load得太慢(可能係我部機太差...)

Beta版咋喎
不過我都覺得太慢
最後都轉番普通版本
(我諗同部機無關係架,我已經係 Core 2 Duo架喇喎)

kachun28 發表於 2006-9-30 16:07

原帖由 lpc 於 2006-9-29 22:52 發表

Beta版咋喎
不過我都覺得太慢
最後都轉番普通版本
(我諗同部機無關係架,我已經係 Core 2 Duo架喇喎)
同電腦效能冇關係既。
最主要原因係因為新 panel 係用AJAX 技術去開發,
功能多左,程式碼自然要增加,咁load 既時間自然會耐左。

其實唔止yahoo mail 係咁,連 windows live mail beta 都係一樣。
用左AJAX 之後 load 既時間長左。

DD2113 發表於 2006-9-30 18:20

原帖由 Seiko 於 2006-9-29 22:22 發表

小弟的 yahoo.com.hk A/C未轉呀....
不過用 yahoo.co.uk 的 A/C 就已經轉左幾個月 (世界杯時),
幾好喎, 可以 drag mails to folders~~ :)

AVD1 發表於 2006-10-1 11:34

我有 3 個 Yahoo Mail
3 個都冇轉到新版面 ~

tsoikc 發表於 2006-10-1 22:10

原帖由 AVD1 於 2006.10.1 11:34 發表
我有 3 個 Yahoo Mail
3 個都冇轉到新版面 ~

我自己個Yahoo 係未轉新版面的,
不知道什麼時候會轉去新的版面.

kaka1985 發表於 2006-10-2 11:57

幾有cyber feel
不過load得比較慢. 去到一半就swutch番去normal版
頁: [1]
查看完整版本: HK Yahoo! Mail 轉新版面