eric278 發表於 2006-10-4 20:10

偷渡客被皇崗至尖沙咀過境線撞倒拖行死亡

來源:有線新聞

今早十一時,一名偷渡客於佐敦道與白加士街交界,被皇崗至尖沙咀過境線拖行百多米,送院後證實死亡。

據消息,該名偷渡客年約六、七十歲,懷疑他自己暗藏於車底內,當巴士到佐敦道時試圖下車,但被巴士撞倒並施行百多米。

請問肇事車輛是什麼呢?

cx838 發表於 2006-10-4 20:39

MAN with SKS Bodyworks,車牌是 GA222?,最後
一個字看不清楚。

S3BL121 發表於 2006-10-4 20:40

原帖由 cx838 於 2006-10-4 20:39 發表
MAN with SKS Bodyworks,車牌是 GA222?,最後
一個字看不清楚。

GA2226

leslie 發表於 2006-10-4 21:33

原帖由 S3BL121 於 2006-10-4 20:40 發表

GA2226

唉,坐又未坐過,影又未影過,家下仲攪單咁0既0野....

香港有得分咩....都唔知點解咁都俾個偷渡客過到關....不過佢死前都幾辛苦下,忍左成40-60分鐘車底旅程

EH8842 發表於 2006-10-5 01:40

原帖由 leslie 於 2006-10-4 21:33 發表

香港有得分咩....都唔知點解咁都俾個偷渡客過到關....不過佢死前都幾辛苦下,忍左成40-60分鐘車底旅程

响好多大陸人心目中, 香港係一個遍地黃金ge地方
响鄉下成世捱窮, 嚟香港一轉 "掘香港D金" 返去就唔使憂嘛:Q :Q

volvo_chan 發表於 2006-10-9 08:26

原帖由 leslie 於 2006-10-4 21:33 發表
我就好你少少, 坐過但未影過:P

記得果次坐GA2226返港, 大約是此事件發生的2個月前, 該次是我首次坐油尖線, 亦係本人首次領略到SKS MAN的''舒適''程度, 簡直......:Q

HY671 發表於 2006-10-10 17:17

想問一句「攪單咁既野」同閣下未影過未坐過部車有冇直接關連?
(係咪即係部車係坐過又影過的話,會有不同的「意義」。)

題外話:好多大陸人好恨黎香港,箇中原因是我們這群在香港長大
「身在福中不知福」的人不能完全明白的。

Keo 發表於 2006-10-10 19:51

原帖由 HY671 於 2006-10-10 17:17 發表

想問一句「攪單咁既野」同閣下未影過未坐過部車有冇直接關連?
(係咪即係部車係坐過又影過的話,會有不同的「意義」。)

咪係囉
架車又唔係炒o左或者燒o左冇得比你坐同影
認真費解

(可能佢坐開D車要冇污點卦,家下都叫死過人嘛)

yoyotown 發表於 2006-10-10 22:59

原帖由 volvo_chan 於 2006-10-9 08:26 發表

我就好你少少, 坐過但未影過:P

記得果次坐GA2226返港, 大約是此事件發生的2個月前, 該次是我首次坐油尖線, 亦係本人首次領略到SKS MAN的''舒適''程度, 簡直......:Q

絕對應同, 自問五呎七, 百五磅都唔算好肥丫, 但坐落去發覺同前排個壓迫感好大.

同埋未試過搭跑狗去到佐敦道會在落車時發覺俾後面車追到.

S3BL121 發表於 2006-10-10 23:20

原帖由 yoyotown 於 2006-10-10 22:59 發表

絕對應同, 自問五呎七, 百五磅都唔算好肥丫, 但坐落去發覺同前排個壓迫感好大.

同埋未試過搭跑狗去到佐敦道會在落車時發覺俾後面車追到.

我試過坐油尖IVECO
一出大欖隧道已經俾後車過頭
另一次坐sks MAN (LX6614)去到油尖已經見到後車

另外SKS車身真係好唔掂
車身厚但係唔紮實
腳部空間太窄, 裝嵌手工差
導致好多噪音
好多野都係用膠水痴實
但係隻膠水好不滯
D野好似就來甩咁
頁: [1]
查看完整版本: 偷渡客被皇崗至尖沙咀過境線撞倒拖行死亡