N38 發表於 2006-10-5 15:17

東涌<-->北角官立小學

東涌<-->北角官立小學
除左搭地鐵之外
有無D平少少又唔太耐既方法可以來往呢2個地方?
唔好過2小時就最好

我試過行去北角112總站搭112轉E21A
要2個鐘

nwfb1601 發表於 2006-10-5 15:32

E11→怡和大廈轉新記 M722 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/wink.gif

收費:$21.00 × 0.8(唔用即日來回0既唔使乘 0.8)+ $6.10
         =$22.90 / $27.10

Gary_B 發表於 2006-10-6 01:06

102 旺角 / 長沙灣道 + E21 / E21A

102 應該快 d ,又唔使行去百福道。
$8.9 / $9.4 + $14 = $ 22.9 /$23.4

cong 發表於 2006-10-6 08:30

fai 發表於 2006-10-6 09:24

與其係咁不如E23 -> (志和街/佐敦佑寧堂) <沿志和街步行> (拔卒女書院/
南九龍裁判署) -> 102(晚上仲可以坐筲旺小巴),咁就唔駛行漆咸道兩次。

如果坐106去到孖庶街行去轉E23,仲要兜黃埔添。

不過無論E23轉106定102好,東涌往北官方向價錢已比一程地鐵(則魚涌
<>東涌)貴

原帖由 cong 於 2006-10-6 08:30 發表
E23 <> 紅磡 <> 106 (不過轉車要行...)
$18 + $8.9/$9.4 = $26.9/$27.4

cong 發表於 2006-10-6 09:29

fai 發表於 2006-10-6 09:30

題外話:o係地鐵還有十送一既年代,唔少經常要好似樓
主咁出行既人都會在網上搜集別人出讓既單程票贈券(出
價好似大約$14~16蚊到)以節省車資。
頁: [1]
查看完整版本: 東涌<-->北角官立小學