superay 發表於 2006-10-6 13:22

置富花園(廚藝學院)-->黃埔花園(第9期)

請問由置富花園(廚藝學院)-->黃埔花園(第9期)有什麼方法?
時間在下午5-7時

謝謝!

N38 發表於 2006-10-6 13:40

廚藝學院係唔係近薄扶林VTC果度?
如果係,可以去薄扶林道搭973去尖沙咀漆咸道車既麼地道分站轉九巴8A應該得

Gary_B 發表於 2006-10-6 14:25

搭中環車 (eg, 37B?) 落天星轉紅磡船

970 / 970x 佐敦道(973 廣東道首站) 落,行去柯士甸道搭綠小 6。

搭中環車轉 115。 (不建議,放工時段塞餐死)

ps黃埔花園第九期係最近紅磡碼頭個期。

咖喱 發表於 2006-10-6 15:26

落中環轉天星 + 8A/8P 啦, 但係落中環千祈唔好搭 37B, 兜到你傻,
得o既就等 M49 or 90B啦, 放學時間, M49 around 4 點 9, 4 點 10 會有班車家啦~

又或者搭 973 去到新世界轉 8A/8P 啦~ :P

dydx 發表於 2006-10-6 17:30

原帖由 咖喱 於 2006-10-6 15:26 發表
落中環轉天星 + 8A/8P 啦

搭得天星就梗係搭去紅磡啦...仲去尖沙咀做乜?
仲有,M49轉天星,碼頭搬左就方便,而家有排行

PFL 發表於 2006-10-6 19:14

搭綠小22落天星轉紅磡船

superay 發表於 2006-10-7 17:06

特別感謝各位板友的回答!

原帖由 dydx 於 2006-10-6 05:30 PM 發表

搭得天星就梗係搭去紅磡啦...仲去尖沙咀做乜?
仲有,M49轉天星,碼頭搬左就方便,而家有排行

其實現在搬之前的位置也很接近總站,大約只是5分鐘路程。

KE7782 發表於 2006-10-7 20:06

如果在下午5-7時的,也可以試一試乘7轉107P的。
頁: [1]
查看完整版本: 置富花園(廚藝學院)-->黃埔花園(第9期)