240SX 發表於 2006-10-8 21:35

通宵時段旺角去彩雲

通宵時段係旺角邊度有車可以去到彩雲?

dcyw 發表於 2006-10-8 22:10

在先達廣場門外乘N216。

240SX 發表於 2006-10-9 00:09

原帖由 dcyw 於 2006-10-8 22:10 發表
在先達廣場門外乘N216。
係咪$11.6?
除左N216之外, 有冇小巴可以去到?

dcyw 發表於 2006-10-9 10:27

原帖由 240SX 於 2006-10-9 00:09 發表

係咪$11.6?
除左N216之外, 有冇小巴可以去到?

車費是$11.20。

印象中登打士街近廣華醫院往西貢的紅色小巴也是另一個
選擇,但服務詳請便要知情者補充了。

JX9097 發表於 2006-10-9 12:35

原帖由 dcyw 於 2006-10-9 10:27 發表
車費是$11.20。

紅頂要行到落油麻地咁滯bo...
如果近地鐵站(MK),真係搭N216會比較好

240SX 發表於 2006-10-9 19:45

原帖由 dcyw 於 2006-10-9 10:27 發表

車費是$11.20。

原帖由 JX9097 於 2006-10-9 12:35 發表
紅頂要行到落油麻地咁滯bo...
如果近地鐵站(MK),真係搭N216會比較好
唔該哂兩位~:)

紅小要去到油麻地邊度?
另外先達附近係咪有紅小去到彩虹地鐵站?
車費分別係幾多錢?

gn3509 發表於 2006-10-10 23:56

原帖由 240SX 於 2006-10-9 19:45 發表

紅小要去到油麻地邊度?
另外先達附近係咪有紅小去到彩虹地鐵站?
車費分別係幾多錢?
先達紅小得去觀塘,黃大仙,慈雲山等地,
印象中冇紅小去到彩虹地鐵站果頭
觀旺紅小都應該唔會停彩虹村個站,最多只停彩石里,但距離彩虹都好遠下
果個時間最好都係搭番N216,唔會慢過紅小好多

JX9097 發表於 2006-10-11 00:18

原帖由 240SX 於 2006-10-9 19:45 發表

紅小要去到油麻地邊度?

油麻地家樂商場對面

240SX 發表於 2006-10-11 02:09

原帖由 gn3509 於 2006-10-10 23:56 發表

觀旺紅小都應該唔會停彩虹村個站,最多只停彩石里,但距離彩虹都好遠下

原帖由 JX9097 於 2006-10-11 00:18 發表

油麻地家樂商場對面
咁似乎都係搭N216好d, 唔該哂!:D

fai 發表於 2006-10-11 09:30

先達有部小巴去采頤花園/新蒲崗,經過舊彩虹巴士總站(四美街旁),不過同
彩虹地鐵仲有d距離。

由先達去觀塘既紅小日間有牌寫明唔停彩石里,半夜就唔知。

至於太子道東近彩虹村巴士站,日間(包括晚上)肯定唔停啦,但半夜就唔知,
可以試下問司機,因為我知有其他路線紅小(例如佐敦道至觀塘)o係深宵時份
(0:00~6:00)係停個度既。

原帖由 gn3509 於 2006-10-10 23:56 發表

頁: [1]
查看完整版本: 通宵時段旺角去彩雲