JU2541 發表於 2006-10-10 20:34

問路 ~ 何文田 巴富街遊樂場 > 葵涌村

我想問 ..由巴富街遊樂場搭咩車可以去到 葵涌村
                                    (健全街、葵興芳都得)

星期日中午左右由何文田番葵涌村
(紅小 都得)

先謝 ~

969 發表於 2006-10-10 21:30

搭45/轉green van 搭紅van旺角轉基灣紅van

s3n370 發表於 2006-10-10 22:05

原帖由 JU2541 於 2006-10-10 20:34 發表

(健全街、葵興芳都得)

唔怕行又唔趕時間ge,可以考慮下以下一程車的方法。
沿窩打老道行去太子道西聖德肋撒堂,
搭40號去到健全街,再沿健全街同禾塘咀街行,就可以去到葵涌村。

來往巴士站的步程應不逾10分鐘;唔計行路同等車,車程約30-40分鐘。

要快ge,搭巴士、小巴去旺角轉紅小啦!

cong 發表於 2006-10-10 22:20

dcyw 發表於 2006-10-11 09:42

原帖由 cong 於 2006-10-10 22:20 發表
純粹想平亦可考慮到房屋署大樓搭 18 到旺角轉 33A

($4+$4.2/$5.2-$2.7/$3.5=$5.5/$5.8)

不過行去房屋署大樓同行去聖德肋撒堂距離都差唔多遠

乘搭18步至佛光街,香港公開大學分站便可,不用步至房屋署大樓分站。
在巴富街運動場亦可步往窩打老道或亞皆老街,怡安閣分站乘18。

其實直接步往旺角也只需約15分鐘。

fai 發表於 2006-10-11 10:54

我覺得巴富街運動場去旺角行出亞皆老街近寶雲閣坐13D/16
無論車程同步行距離都比行番上佛光街搭18/41/45快。

av220 發表於 2006-10-11 20:33

原帖由 JU2541 於 2006-10-10 20:34 發表

(健全街、葵興芳都得)

星期日中午左右由何文田番葵涌村
(紅小 都得) ...

如果葵興/芳/大窩口站都得既, 可以坐13d/16 去奧運站轉地鐵.

cong 發表於 2006-10-11 21:11

JU2541 發表於 2006-10-11 22:14

哦..唔該咁多位...
我想問有冇車出番旺角火車站/旺角警署一帶...
因為果頭我比較熟路...

JX9097 發表於 2006-10-11 22:16

原帖由 JU2541 於 2006-10-11 22:14 發表
哦..唔該咁多位...
我想問有冇車出番旺角火車站/旺角警署一帶...
因為果頭我比較熟路...

葵涌邨出旺角?搭33A啦~

P.S.不過祝閣下好運;P
頁: [1] 2
查看完整版本: 問路 ~ 何文田 巴富街遊樂場 > 葵涌村