PB602 發表於 2006-10-23 21:49

既然九鐵可以開K巴, 點解地鐵唔可以開接駁線, 有都只限機鐵
乘客使用? 地鐵多D客, 乘客又慳番接駁車費, 本來就係一大利
民措施.

運輸署如果唔係保小巴保到上腦, 就係同小巴公司官商勾結~~

Seiko 發表於 2006-10-23 22:18

原帖由 PB602 於 2006-10-23 21:49 發表
運輸署如果唔係保小巴保到上腦, 就係同小巴公司官商勾結~~

乜運吉有保過小巴咩?! 政府反而想紅小轉綠小, 綠小轉巴士.

西鐵都有免費轉乘啦, 點解九龍站d公共巴士同小巴就無呢?

2A_DL13 發表於 2006-10-23 22:26

原帖由 Seiko 於 2006-10-23 22:18 發表

乜運吉有保過小巴咩?! 政府反而想紅小轉綠小, 綠小轉巴士.

西鐵都有免費轉乘啦, 點解九龍站d公共巴士同小巴就無呢?

政府有沒有想綠小轉巴士,呢個另作別論了。

我覺得免費轉乘唔係搞就搞,西鐵同地鐵唔同,至少而家
地鐵無免費轉乘,但九龍站的77,78已經有轉乘優惠,我覺
得這與「保小巴」已經拉不上關係了。

KC6994 發表於 2006-10-23 23:24

原帖由 brian 於 2006-10-23 19:59 發表

今日如果我搭遲一班車,就坐到你講果架三菱大車…(見過幾次,想坐好耐)
其實而家有幾多架B7R? 有機會的話想影晒佢…

以小弟的資料, 機鐵批B7R有6部
KR4700
KR6118
KR6250
KS3874
KS3924
KS4487

on11358 發表於 2006-10-30 14:07

地鐵務求要令所以搭K系乘客得悉新措施,
除左在車上每個座位背後及當眼位貼上告示,
還在九龍站隔數分鐘出一次廣播,
第一次報站以及到最後一次報站(多謝乘坐機場快線...)加入廣播,
而在上星期四開始向每位乘客派發一張A5 size通告。

3ad150 發表於 2006-11-7 11:26

少少推文
相信有關政策已經在6/11實行
請問有無版友乘東涌線到達九龍站後,被拒轉乘機場快接駁巴士?

U-157星之Kelvin 發表於 2006-11-8 22:01

原帖由 3ad150 於 2006-11-7 11:26 發表
少少推文
相信有關政策已經在6/11實行
請問有無版友乘東涌線到達九龍站後,被拒轉乘機場快接駁巴士?
境況慘烈,今日有事落黃埔,見到K1架架都吉車遊街,
黃埔無人會落車,海逸酒店無人上,咁就去紅磡火車站:'(
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 機場快綫駁巴士(九龍站)消息一則 + 一問