ngkongwai 發表於 2006-10-17 19:24

問 : 香港仔去屯門兆康苑

係香港仔搭小巴去旺角邊度可以轉67x, 時間用多久?
定係搭70去香港站, 搭地鐡再轉西鐡快?
謝謝:)

S3N353 發表於 2006-10-17 23:44

原帖由 ngkongwai 於 2006-10-17 19:24 發表
係香港仔搭小巴去旺角邊度可以轉67x,

亞皆老街(先達對面)

同樣可以係亞皆老街(先達對面)坐新巴701到
西鐵南昌站轉西鐵往兆康, 此方法較坐67x快!

HY671 發表於 2006-10-18 00:22

如果坐西隧紅小係九龍隧道口落車,有冇9字頭過海線可以
經兆康?如有的話呢個方法可能最快。

(不過紅小西隧口係咪落得車?)

s3n370 發表於 2006-10-18 00:39

原帖由 HY671 於 2006-10-18 00:22 發表
如果坐西隧紅小係九龍隧道口落車,有冇9字頭過海線可以
經兆康?如有的話呢個方法可能最快。

(不過紅小西隧口係咪落得車?)

無9字頭路線經兆康,不過我諗0係果度轉96系去到屯門轉車,
或者去九龍站搭地鐵再轉西鐵,
點都快過去到旺角轉67X ge

至於紅小,唔肯定落唔落得,不過有d司機都肯搏ge。
大不了上車前問一問,唔落得的話轉搭其他車囉...

fai 發表於 2006-10-18 09:38

Official全港各條隧道口範圍除專利巴士外肯定唔可以上落客,不過實際上
每日都有無數小巴班次或其他車輛於紅隧同西隧九龍出口落客。不過唔
敢擔保一旦遇上有職員掃蕩時會否出現無法落客既情況。

我搭左筲箕灣去土瓜灣既紅van三年,so far未試過o係紅隧口有客要落而
因為職員而落唔到既情況,不過唔知西隧個邊d職員捉得嚴唔嚴。

原帖由 s3n370 於 2006-10-18 00:39 發表

無9字頭路線經兆康,不過我諗0係果度轉96系去到屯門轉車,
或者去九龍站搭地鐵再轉西鐵,
點都快過去到旺角轉67X ge

至於紅小,唔肯定落唔落得,不過有d司機都肯搏ge。
大不了上車前問一問,唔落得的 ...

nwfb1601 發表於 2006-10-18 12:02

原帖由 fai 於 2006-10-18 09:38 發表

我搭左筲箕灣去土瓜灣既紅van三年,so far未試過o係紅隧口有客要落而
因為職員而落唔到既情況,不過唔知西隧個邊d職員捉得嚴唔嚴。
西隧0個邊都係無乜人理,我成日見 D 紅小係收費廣場北
行0既巴士坑出面落客。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/rolleyes.gif

Ketsu 發表於 2006-10-23 11:08

原帖由 nwfb1601 於 2006-10-18 12:02 發表

西隧0個邊都係無乜人理,我成日見 D 紅小係收費廣場北
行0既巴士坑出面落客。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/rolleyes.gif

我果日先見有紅小響西隧口俾「白炸」捉到正...:L

其實如果搭970x去到佐敦
再轉K16轉西鐵會唔會快d 呢?

cong 發表於 2006-10-23 13:00

頁: [1]
查看完整版本: 問 : 香港仔去屯門兆康苑