kp3011 發表於 2006-10-25 17:20

[ 舊 聞 ? ] 長 嘟 降 臨 荃 灣 線

今 朝 搭 033 次 班 車 , 聽 到 新 版 的 關 門 信 號 :L 不 過 同 港 島 線 新 關 門 信 號 不 同 的 是 只 有 二 十 下 嘟 , 而 聲 音 亦 較 沙 啞 , 重 要 嘟 完 先 開 始 關 門 :L

wong099 發表於 2006-10-25 17:52

自上星期起,港島線新關門信號由二十五下改為二十下

果列車會唔會係港島線既列車暫調到荃灣線?

waishingme 發表於 2006-10-25 20:58

原帖由 kp3011 於 2006-10-25 17:20 發表
重 要 嘟 完 先 開 始 關 門 :L

主要係睇車長手勢
車長鐘意嘟完嘈完班客先去按關門都無辦法... :lol

matthew 發表於 2006-10-25 21:10

哈哈,比人投訴到爆炸仲唔改咩

Joseph 發表於 2006-10-25 23:37

原帖由 kp3011 於 2006-10-25 17:20 發表
今 朝 搭 033 次 班 車 , 聽 到 新 版 的 關 門 信 號 :L 不 過 同 港 島 線 新 關 門 信 號 不 同 的 是 只 有 二 十 下 嘟 , 而 聲 音 亦 較 沙 啞 , 重 要 嘟 完 先 開 始 關 門 :L

呢抽車係A231
其實較出前A219都行過幾日荃灣綫, 響25下

ahbong 發表於 2006-10-26 00:17

我前幾日都領教過地鐵的長嘟聲了
真係幾煩下!

ccicoltd 發表於 2006-10-26 09:51

原帖由 waishingme 於 2006-10-25 20:58 發表
主要係睇車長手勢
車長鐘意嘟完嘈完班客先去按關門都無辦法... :lol
之前坐港島線,在北角站就是這樣關門,還要前後共嘗試關了五次才能
開車,嚴重浪貴時間!

pakchi70 發表於 2006-10-26 22:24

nwfb23 發表於 2006-10-27 09:44

原帖由 pakchi70 於 2006-10-26 22:24 發表
9下都覺得嘈而家仲加到咁多下....
點解唔整響月台嘈呢....車上有幾多人會衝門.....

我諗有啲TO見佢咁嘈所以就會狂播當鬧啲人衝門
發洩一下;P

唔好話TO,有時我都會錄0的自用,因為真係好煩,九鐵0個隻好正

da54 發表於 2006-10-27 14:05

原帖由 nwfb23 於 2006-10-27 09:44 發表

唔好話TO,有時我都會錄0的自用,因為真係好煩,九鐵0個隻好正
點樣自用?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: [ 舊 聞 ? ] 長 嘟 降 臨 荃 灣 線