湯美 發表於 2006-10-26 22:08

南昌站 > 九龍城富豪東方酒店

幫人問的 ~ :$

有冇邊個方法係最快同比較便宜 ?

唔該晒 ~

kp3011 發表於 2006-10-26 22:13

最 快 應 該 是 296C .
要 平 的 可 以 12A , 不 過 要 行 .

GK2586~呀光 發表於 2006-10-26 22:21

U-157星之Kelvin 發表於 2006-10-26 22:33

我的路線

在南昌站坐 10A 小巴,到大坑西村附近落車
行去民樂樓/ 石硤尾地鐵站轉 2D 巴士打鼓嶺道落車
落車候行5分鐘左右就係富豪東方酒店

KE7782 發表於 2006-10-26 23:45

可以行去中匯街乘13D
如果行的話,可先行後乘車,行去荔枝角道乘42(較快一點)慢的也可乘2A。

dydx 發表於 2006-10-27 08:44

原帖由 GK2586~呀光 於 2006-10-26 22:21 發表
如果搭296C.不如搭701去到旺角道搭27

起碼唔駛行去東京街巴總而且唔駛停荔枝角道

如果咁o岩有796C到站的話,也可以搭796C

JX9097 發表於 2006-10-27 20:35

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-10-26 22:33 發表
我的路線

在南昌站坐 10A 小巴,到大坑西村附近落車
行去民樂樓/ 石硤尾地鐵站轉 2D 巴士打鼓嶺道落車
落車候行5分鐘左右就係富豪東方酒店

等2D除時唔見半個鐘
係咁就寧願搭12A+行路仲實際

da370 發表於 2006-10-27 22:40

原帖由 dydx 於 2006-10-27 08:44 發表

如果咁o岩有796C到站的話,也可以搭796C
人地係南昌站出發,點等796c?????:L

KE7782 發表於 2006-10-27 23:49

原帖由 da370 於 2006-10-27 22:40 發表

人地係南昌站出發,點等796c?????:L

佢的意思應是乘完701後,有796C的照上可也,因7966C與701有轉乘優惠。

TP人 發表於 2006-10-28 15:00

原帖由 KE7782 於 27/10/2006 23:49 發表

佢的意思應是乘完701後,有796C的照上可也,因7966C與701有轉乘優惠。

係姐,
但係俾 $7.5 由南昌站坐到九龍城,
抵唔抵,
見仁見智~~

其實搭九巴 12A 已經係最直接同最平的方法,
可以於太子道西(福佬村道站)下車,
向車頭方向行一兩個字已經到

頁: [1] 2
查看完整版本: 南昌站 > 九龍城富豪東方酒店