3asv6 發表於 2006-10-28 01:00

請問點搞呢0的files好?

完全諗唔到點搞...:(

superay 發表於 2006-10-28 11:29

看來是分割開了的硬縮檔的其中部份。

那個nfo檔,可能內藏那大堆檔案的資料,試試用Notepad打開看看。

3asv6 發表於 2006-10-29 02:49

看來是分割開了的硬縮檔的其中部份。

那個nfo檔,可能內藏那大堆檔案的資料,試試用Notepad打開看看。

我記得好似將0的.001-.010 join反埋一齊就run得反,請問點join?
另外有無辦法run得反0的files?

superay 發表於 2006-10-29 10:16

正常情況下,解壓縮程式會在解壓時自動合併檔案。
若果手頭上有WinRAR或7-zip,試試打開001那個檔案。:)

3asv6 發表於 2006-10-30 22:08

正常情況下,解壓縮程式會在解壓時自動合併檔案。
若果手頭上有WinRAR或7-zip,試試打開001那個檔案。:)

真係unzip個.001 file時會將.001-.010所有files join
埋一齊,但係得出個.cdi係點開的?.cdi好似係CD
image,但我0係ahead nero開唔到呢個file黎燒CD
...

http://blog.visualmedia.com.hk/attachments/2006/10/30/7_200610302209331.jpg

另外將.001-.010 join埋試過轉做.exe都係run唔到
...

ccicoltd 發表於 2006-10-30 23:05

個人設定了用 IsoBuster 開啟 .CDI 檔案。

3asv6 發表於 2006-10-31 06:44

個人設定了用 IsoBuster 開啟 .CDI 檔案。

請問點用呢個software黎開個.cdi 燒CD?
另有無其他software可以開到.cdi 燒CD?
頁: [1]
查看完整版本: 請問點搞呢0的files好?