nwfb1110 發表於 2006-11-4 19:41

問可以在本討論區貼相的供應商:

我本身是用網上行既網像館的(每月另加$18),
但網像館最近進行更新程式後,
無論相片設到幾大都會固定在577 x 385,
對於在這裡貼相會造成不便,
因為張相細左。

我計劃終止「網像館」服務,
轉換另一間提供上載相片的互聯網供應商,
不知道各板友有沒有好介紹?

kp3011 發表於 2006-11-4 20:48

為 左 個 貼 圖 服 務 轉 ISP .... 你 對 網 上 行 好 不 滿 嗎 :L

nwfb1110 發表於 2006-11-4 21:05

原帖由 kp3011 於 2006-11-4 20:48 發表
為 左 個 貼 圖 服 務 轉 ISP .... 你 對 網 上 行 好 不 滿 嗎 :L

唔該你搞清楚,
我只係終止網像館服務,
唔代表終止網上行服務。:@ :@

況且我已經簽了十八個合約,
如果提早解約需要賠錢。

KV9033 發表於 2006-11-4 23:12

有網上相簿免費都去到1M一張,
比多$18得咁既服務,唔係卦.

nwfb1110 發表於 2006-11-4 23:45

原帖由 KV9033 於 2006-11-4 23:12 發表
有網上相簿免費都去到1M一張,
比多$18得咁既服務,唔係卦.

其實我最唔滿意既係現時網像館既相片大小上限為577 x 385,
網像館未轉用新介面之前係沒有這個上限的,
故此如果我繼續用網像館上載相片在這裡貼相,
便左張相比較細同相片唔清。

而家想換一個網上相簿又可以在討論區貼相,
其實收唔收錢我唔介意,
最緊要是沒有尺寸上限,
我會終止這個網像館服務,
每月可節省$18。

kp3011 發表於 2006-11-5 00:17

原帖由 nwfb1110 於 04 Nov 2006 21:05 發表

唔該你搞清楚,
我只係終止網像館服務,
唔代表終止網上行服務。:@ :@

況且我已經簽了十八個合約,
如果提早解約需要賠錢。
"轉換另一間提供上載相片的互聯網供應商,"

又 係 你 自 己 講 既 :(

dongfeng 發表於 2006-11-5 00:53

樓主:為何你不善用本站的附件貼相功能呢?

superay 發表於 2006-11-5 09:56

可以用FTP upload相片至自己的儲存空間,不過容量有限及要求較高電腦技巧。

nwfb1110 發表於 2006-11-5 19:05

原帖由 dongfeng 於 2006-11-5 00:53 發表
樓主:為何你不善用本站的附件貼相功能呢?

我唔係唔用,
不過我有時會在其它討論區貼相,
但那些討論區未必可以使用附件貼相,
故此才在這裡向你們求助。

nwfb1110 發表於 2006-11-5 19:09

原帖由 kp3011 於 2006-11-5 00:17 發表
"轉換另一間提供上載相片的互聯網供應商,"

又 係 你 自 己 講 既 :(

提供上載相片的互聯網供應商=/=更換互聯網供應商,
網像館雖然是屬於網上行的,
但網上行客戶有權唔用網像館的。

其實網像館是我簽網上行合約時附送的,
但只是免費使用三個月,
現時我每月要繳付$18來使用網像館服務。
頁: [1] 2
查看完整版本: 問可以在本討論區貼相的供應商: