dk5049 發表於 2006-11-10 09:05

馬鞍山去黃金海岸

我想去黃金海岸釣魚, 但唔知點去 ?

dcyw 發表於 2006-11-10 09:37

原帖由 dk5049 於 2006-11-10 09:05 發表
我想去黃金海岸釣魚, 但唔知點去 ?

乘43X到眾安街分站轉乘61M。

若閣下身處的馬鞍山並非43X服務範圍,請先乘40X到城門隧道
轉車站轉乘43X、48X、49X、73X或278X往荃灣。亦可於昌榮路
分站下車,然後步往光輝圍分站轉乘61M,但無論荃灣或葵涌
轉乘均沒有轉乘優惠,而於葵涌轉乘61M需繳付全程收費(眾
安街分站為分段收費起點)。

dydx 發表於 2006-11-10 19:37

原帖由 dcyw 於 2006-11-10 09:37 發表
乘43X到眾安街分站轉乘61M。

若閣下身處的馬鞍山並非43X服務範圍,請先乘40X到城門隧道
轉車站轉乘43X、48X、49X、73X或278X往荃灣。亦可於昌榮路
分站下車,然後步往光輝圍分站轉乘61M,但無論荃灣或葵涌
轉乘均沒有轉乘優惠,而於葵涌轉乘61M需繳付全程收費(眾
安街分站為分段收費起點)。

沒有? 應該係設有吧
(定係唔可以連環轉乘?)

PS:61M全冷之後,眾安街分段已經冇左
(以前都係熱狗先有分段,冷馬不嬲都冇)

Wright---AVW16 發表於 2006-11-10 20:19

原帖由 dydx 於 2006-11-10 19:37 發表

沒有? 應該係設有吧

因 61M 冷馬全費為 $7.5

chrisappear 發表於 2006-11-10 21:37

原帖由 dydx 於 2006-11-10 19:37 發表
沒有? 應該係設有吧

城隧用舊式轉乘,次程免費的話,唔使拍八仔.
因此最大問題係,40X<>61M有無轉乘優惠...

kmb~mcw1 發表於 2006-11-10 21:57

kp3011 發表於 2006-11-18 23:58

原帖由 chrisappear 於 10 Nov 2006 21:37 發表

城隧用舊式轉乘,次程免費的話,唔使拍八仔.
因此最大問題係,40X<>61M有無轉乘優惠...
應 該 無 .

我 試 過 46X > 47X > 282 都 無 優 惠 ...
頁: [1]
查看完整版本: 馬鞍山去黃金海岸