咖喱 發表於 2006-11-13 23:29

<<超急問>> 沙田馬場 --> 觀塘市中心

想問 1 問, 禮拜 3 o向沙田跑夜馬呢, o向停車站閘口會唔會有紅小返o黎觀塘家 ?
因為果日 around 2345 先收工, 如果無的話, 上火炭又趕唔趕到 88K 尾車轉 89 呢 ?? thx~ :P

dcyw 發表於 2006-11-14 09:30

88K尾班車於0040開出,若你2345下班後急步往
銀禧花園而不遲於2400能夠乘搭88K,應可勉強
趕及89於0020開出的尾班車。

咖喱 發表於 2006-11-14 11:50

thx dcyw 兄~ :P

s3n370 發表於 2006-11-14 22:37

以下方法唔知可唔可行。因為唔可行的話,樓主會miss佐日間線尾班車。
雖然係咁,姑且post出黎俾樓主參考下。

小弟夜晚坐大荃線返荃灣,
好多時都見到有客0係大埔公路往九龍方向支路(臨入快速公路果個位置)等紅小。
而果個位置係有行人路行入馬場ge。

詳細位置可按此。

唔知果段時間有無落馬洲 - 觀塘紅小,同埋南行易唔易上車?

如果有,樓主可以0係果個位等紅小。一程車到之餘,又快得多。

咖喱 發表於 2006-11-14 23:19

原帖由 s3n370 於 2006-11-14 22:37 發表
以下方法唔知可唔可行。因為唔可行的話,樓主會miss佐日間線尾班車。
雖然係咁,姑且post出黎俾樓主參考下。

小弟夜晚坐大荃線返荃灣,
好多時都見到有客0係大埔公路往九龍方向支路(臨入快速公路果個位置 ...

係o番, 都唔記得o左仲有落觀紅小 tim, 多謝你提醒我, 等我聽日試試先~ :P

alex93 發表於 2006-11-16 01:28

除左紅小...仲有由上水開綠小既

不過唔知係唔係凌晨先有

(上次收工都係搭綠小番觀塘 :D )
頁: [1]
查看完整版本: <<超急問>> 沙田馬場 --> 觀塘市中心