raylex 發表於 2006-12-3 06:22

ipod 數問

小弟想系聖誕回港期間買一部ipod,
心水系ipod mini,因為配件多同手感好
(nano 太薄唔好渣手同音色聽聞比較差,
最緊要系太貴,自己買唔起)。

我想問下仲有無ipod mini 新貨賣?
如果有,可以係邊買?

二手個價位大約系幾多錢到?
邊間二手點比較可靠?

另外,系未所有ipod 都可以出繁中字menu?

謝謝!!

8888888888 發表於 2006-12-3 15:00

ipod mini已經冇出好耐
市面存貨真係好少, 多數係二手機

至於二手機, 多數唔可靠,
我就唔建議你買

要音質好d, 可以買而家呢批nano,
用mini o既casing, 低音量多左同埋長命過mini (24小時)
手感好d o既, 不如直接上ipod 30gb.

想平d, 又好o既, 可以買apple網站賣o既refurblished ipods
唔貴, 又有完整保養, 好彩o既仲可能有ipod mini賣添

另外最少由mini之後, 全部都有中文menu

kachun28 發表於 2006-12-3 19:49

我都有個ipod 問題相順便一問。
我之前買左部 ipod video 30Gb,但係唔知點解淨係播 mp3 都只係可以播大約五個鐘到就會冇電......
究竟點解呢??? 我平時將部 ipod 插入電腦叉電大約三個半鐘其實係咪唔夠呢?

煩請各高人指點。

marioso 發表於 2006-12-3 20:41

原帖由 kachun28 於 2006-12-3 19:49 發表
我都有個ipod 問題相順便一問。
我之前買左部 ipod video 30Gb,但係唔知點解淨係播 mp3 都只係可以播大約五個鐘到就會冇電......
究竟點解呢??? 我平時將部 ipod 插入電腦叉電大約三個半鐘其實係咪唔夠呢?
...
舊電有事,拎去整啦
之前部Nano買左唔夠一星期就出左事....
要拎去整(不過等勁耐!)
頁: [1]
查看完整版本: ipod 數問