chan6723 發表於 2006-12-17 15:50

上水彩園村 - 西環般含道

請問有咩最快方法,可以由上水彩園村往西環般含道 86A
禮賢會香港堂?的士除外,但可考慮在中西區轉的士上般含道。

車費貴少少都冇所謂。

先謝。

JX9097 發表於 2006-12-17 15:53

唔知樓主大約幾點要去到呢?
如果搭到373A,當然就最好
如果搭唔到373A,一係就279X-->968,一係就火車+地鐵
去到中西區就當然轉的士最快啦

chan6723 發表於 2006-12-17 16:11

原帖由 JX9097 於 2006-12-17 15:53 發表
唔知樓主大約幾點要去到呢?
如果搭到373A,當然就最好
如果搭唔到373A,一係就279X-->968,一係就火車+地鐵
去到中西區就當然轉的士最快啦

星期日下午兩點幾。

有冇可能係 45-50 分鐘之內由上水去到般含道?
同埋中西區係邊度搭的士較好?

ytwong 發表於 2006-12-17 16:22

原帖由 chan6723 於 2006-12-17 16:11 發表

星期日下午兩點幾。

有冇可能係 45-50 分鐘之內由上水去到般含道?
同埋中西區係邊度搭的士較好?

45-50分鐘, 真係無乜可能去到了
279X -> 968到西隧出口至少要40-45分鐘 (只計車程)
火車 -> 地鐵到中/上環就至少要50分鐘

chan6723 發表於 2006-12-17 16:52

原帖由 ytwong 於 2006-12-17 16:22 發表

45-50分鐘, 真係無乜可能去到了
279X -> 968到西隧出口至少要40-45分鐘 (只計車程)
火車 -> 地鐵到中/上環就至少要50分鐘

噢…
咁如果自己駕車,係咪行大欖隧道及西區海底隧道最快?
出西隧後又應該點行?附近又可唔可以泊車?

dydx 發表於 2006-12-17 17:17

原帖由 chan6723 於 2006-12-17 16:52 發表
出西隧後又應該點行?

出西隧後靠右→干諾道西(東行)→四幹橋底調頭
干諾道西(西行)→左轉西邊街直上到尾→般含道

ccicoltd 發表於 2006-12-17 17:54

泊車可選在高街 (西邊街到頂前的一個路口),不記得是街邊還是咪錶位。

nwfb1601 發表於 2006-12-18 21:49

原帖由 ccicoltd 於 2006-12-17 17:54 發表

泊車可選在高街 (西邊街到頂前的一個路口),不記得是街邊還是咪錶位。
成條高街都有咪錶位。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/wink.gif

P.S. 第 10900 篇回文! http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/grin.gif
頁: [1]
查看完整版本: 上水彩園村 - 西環般含道