FX8173 發表於 2006-12-21 11:08

不能正常登入網頁

噚日返屋企,如常開機睇網頁同討論區。點知一開某討論區,發現無端端登出o左﹗於是就按登入,打算打用戶名稱同密碼登入返﹗點知我打完晒所有資料登入之後,又跳返出未登入果一頁度﹗如是者試o左五六次,都係唔可以正常登入,於是就試下刪除 Cookies 同較低 D 安全性o黎再試﹗都係唔得﹗最後激鬼氣去屋企另一部電腦度試,又得,無問題,可以登入到﹗

今朝起身,又開機再試多次o係自己部電腦度登入,但係又係同噚晚一樣唔得﹗由於趕返工,試o左兩三之就算數喇﹗返到公司,又再試,又係可以正常登入﹗咁即係淨係我部機出問題咋喎…

我想問到底發生o左咩問題?有咩方法解決?唔該晒咁多位師兄﹗

eric278 發表於 2006-12-21 11:25

最好檢查一下是否有黑客入侵, 按閣下的情況, 可能已被人安裝keylogger.

FX8173 發表於 2006-12-21 11:26

原帖由 eric278 於 2006-12-21 11:25 發表
最好檢查一下是否有黑客入侵, 按閣下的情況, 可能已被人安裝keylogger.

但係只係得一個討論區登入唔到﹗
而用屋企另一部電腦 (同 IP Router) 登入又無問題~

Dolphin 發表於 2006-12-21 11:45

你用 static ip? 是否 ip 比個討論區 ban 左 ?

FX8173 發表於 2006-12-21 12:14

原帖由 Dolphin 於 2006-12-21 11:45 發表
你用 static ip? 是否 ip 比個討論區 ban 左 ?

個討論區係我開o架…我唔會自己 Ban 自己 IP o卦……:L
頁: [1]
查看完整版本: 不能正常登入網頁