lam926 發表於 2006-12-21 15:54

今日放學時遇上她...手機相

落到月台走左班車...行行下見個顯示器話下班係不載容列車...
唸到頭都大埋...灣仔站都會飛車...?
跟住聽到d怪怪地ge車聲就即刻拎部手機出泥影...
由於部n73 影完之後起碼3秒先影到下一張...
所以慢左d...
不過都有d意想唔到ge效果...就係慢快門ge特色

hkaiw 發表於 2006-12-21 15:56

請問是何時轉了廣告呢?

pakchi70 發表於 2006-12-21 18:42

gsrc0525 發表於 2006-12-21 22:05

原帖由 pakchi70 於 2006-12-21 18:42 發表
下.......即係廣告車?
咩廣告?

是levis廣告列車。
不過為甚麼沒有任何訊息或新聞發布,
指廣告列車會從即日起出現﹖:o

hksubways 發表於 2006-12-22 00:12

Ken_Dy 發表於 2006-12-22 03:08

原帖由 lam926 於 2006-12-21 15:54 發表
落到月台走左班車...行行下見個顯示器話下班係不載容列車...
唸到頭都大埋...灣仔站都會飛車...?
跟住聽到d怪怪地ge車聲就即刻拎部手機出泥影...
由於部n73 影完之後起碼3秒先影到下一張...
所以慢左d...
...

Yes.

The advertising train will have its commercial runs starting from this week on ISL ONLY...~

By the way, it doesn't come out for commercial runs since early AUGUST 2006...

But, uptil now, it doesn't run on TKL for its commercial runs yet...

Ken_Dy 發表於 2006-12-22 03:11

原帖由 hkaiw 於 2006-12-21 15:56 發表
請問是何時轉了廣告呢?

From this week.

sunnykam 發表於 2006-12-23 01:36

原帖由 hksubways 於 2006-12-22 00:12 發表
天呀
依傢電好便宜啊?
你看看香港空氣幾好啊?
地鐵班子真係係唔係貪錢貪上腦

非繁時間月台靜到沒有人(看圖)
繁時又驚影響班次
非繁時賣廣告意義何在?

是否地鐵因用中華電力就表示它可以爲 ...

地鐵d廣告真係令人窒息, 商店多都冇位行...

不過呢d車用柴油, 唔係用電, 最大問題係噪音...

raylex 發表於 2006-12-23 09:23

見到呢d車真系火都黎埋。
cut 班次黎就佢地賣廣告,
我就唔信一班載客列車所帶黎既收入會少過呢d廣告車。

hkaiw 發表於 2006-12-23 09:45

原帖由 sunnykam 於 2006-12-23 01:36 發表
不過呢d車用柴油, 唔係用電, 最大問題係噪音...
這些機車是用電池,柴油機車只會在維修隧道時,或者興建新路線時(例如:將軍澳線)才會使用。
頁: [1] 2
查看完整版本: 今日放學時遇上她...手機相