marioso 發表於 2006-12-26 23:22

問路兩個

請問咩方法係最快(不是的士..)可以由坑口去九龍灣國際展貿中心?

仲有

請問由坑口點去香港大學Flora Ho Sports Centre?

萬分感激!!

Gary_B 發表於 2006-12-26 23:55

原帖由 marioso 於 2006-12-26 23:22 發表
請問咩方法係最快(不是的士..)可以由坑口去九龍灣國際展貿中心?

98D
啟褔道 (國際展貿中心) 對面落
車費 $8.2

可行路線
宏展街落
落車近一 d 但要經九龍灣內街
車費 $8.2

marioso 發表於 2006-12-27 00:00

原帖由 Gary_B 於 2006-12-26 23:55 發表

98D
啟褔道 (國際展貿中心) 對面落
車費 $8.2
咁如果經地鐵去呢?
因為其實行o個段路都有d難度(唔太識行= =)

地鐵站仲好似有shuttle bus tim

Gary_B 發表於 2006-12-27 00:05

原帖由 marioso 於 2006-12-27 00:00 發表

咁如果經地鐵去呢?
因為其實行o個段路都有d難度(唔太識行= =)

地鐵站仲好似有shuttle bus tim

九龍灣地鐵站有 free shuttle bus 往「九展」,車程約五分鐘(不計等車),由地鐵站步行前往要至少十五分鐘。

s3n370 發表於 2006-12-27 00:26

原帖由 marioso 於 2006-12-26 23:22 發表
請問由坑口點去香港大學Flora Ho Sports Centre?

坐98D到佐敦轉970/970X,蒲飛路巴士總站落車,車站斜對面(向南區方向)就係。

marioso 發表於 2006-12-27 00:37

原帖由 Gary_B 於 2006-12-27 00:05 發表

九龍灣地鐵站有 free shuttle bus 往「九展」,車程約五分鐘(不計等車),由地鐵站步行前往要至少十五分鐘。
shuttle bus d車多唔多位ga?
因為要去o個度考試...驚上唔到車

marioso 發表於 2006-12-27 00:38

原帖由 s3n370 於 2006-12-27 00:26 發表

坐98D到佐敦轉970/970X,蒲飛路巴士總站落車,車站斜對面(向南區方向)就係。
咁要幾耐= =?
地鐵去到金鐘轉23/40會唔會快d?

HY671 發表於 2006-12-27 10:52

原帖由 marioso 於 2006-12-27 00:38 發表

咁要幾耐= =?
地鐵去到金鐘轉23/40會唔會快d?

梗係地鐵轉23/40快好多啦。(坑口出發應該50分鐘內去到)

另坑口去九龍灣展貿應該98D會快過地鐵轉免費車,而且落
左車過行人隧道即到,應該唔會行錯。

nwfb1601 發表於 2006-12-27 19:57

原帖由 marioso 於 2006-12-27 00:37 發表

shuttle bus d車多唔多位ga?
因為要去o個度考試...驚上唔到車
要睇時間,非繁時就車等人,但繁時實唔使旨
意有位坐。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/shocked.gif

HY671 發表於 2006-12-28 09:20

原帖由 nwfb1601 於 2006-12-27 19:57 發表

要睇時間,非繁時就車等人,但繁時實唔使旨
意有位坐。

shuttle bus 有企位? :o
頁: [1] 2
查看完整版本: 問路兩個