2ac 發表於 2007-1-19 21:47

天光道口 <-> 九龍灣常悅道 (不坐297) 之法

297 有如永興街果間「搶錢順」咁搶錢:$
所以如果唔坐之
唔知道點樣坐最好呢?
14,15行出去又要行幾耐呢?

時間:
1. 平日1800後天光道口走
2. 假日1300後天光道口走

請提供最快或最平方法
thx ^_^

cong 發表於 2007-1-19 21:48

2ac 發表於 2007-1-19 21:53

原帖由 cong 於 2007-1-19 21:48 發表
天光道口 > 九龍灣常悅道, 搭 107 咪得囉 (只收 $5.4)
係wo, 矇左添
大大條107o係度唔記得:$

咁如果回程呢?

cong 發表於 2007-1-19 22:22

GK2586~呀光 發表於 2007-1-19 22:37

Gary_B 發表於 2007-1-19 22:45

原帖由 GK2586~呀光 於 2007-1-19 22:37 發表
但要快就要297,因為297唔駛兜麗晶

而往紅磡方向,你亦可以行出去搭11X既

往紅磡方向不如行去大昌行側搭 28,$4.7。

fai 發表於 2007-1-20 09:24

28要由貴洲街經土瓜灣運動場行番上天光道口,步程較遠。

原帖由 Gary_B 於 2007-1-19 22:45 發表

往紅磡方向不如行去大昌行側搭 28,$4.7。

Gary_B 發表於 2007-1-20 15:12

原帖由 fai 於 2007-1-20 09:24 發表
28要由貴洲街經土瓜灣運動場行番上天光道口,步程較遠。

回應有關搭 11x 之建議,落車站一樣。

U-157星之Kelvin 發表於 2007-1-20 21:19

土瓜灣--企業廣場三期

我有一問,都係在附近,所以唔開新文

請問企業廣場三期係咪樓頂有「思捷環球」廣告那一座?
重有想問搭5D/11B/(107)去到地鐵站/(常悅道)點行?

Gary_B 發表於 2007-1-20 22:49

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2007-1-20 21:19 發表
我有一問,都係在附近,所以唔開新文

請問企業廣場三期係咪樓頂有「思捷環球」廣告那一座?
重有想問搭5D/11B/(107)去到地鐵站/(常悅道)點行?

107 請在總站落,車頭方向行出街你會見到 megabox 左邊隔離個座。

5D / 11B 等線
德福花園平台落九龍灣工業區直行至宏照道,轉左向觀塘方向便見到。

頁: [1]
查看完整版本: 天光道口 <-> 九龍灣常悅道 (不坐297) 之法