av220 發表於 2007-1-23 03:16

搭的士幾問

想問下以下幾程坐的士要幾耐同埋幾錢?

1. 海洋公園去珍寶海鮮坊
2. 珍寶海鮮坊往纜車站 (15c 總站)
3. 彌敦道聯合廣場往九龍站
4. 大澳往機場

ps 暫時各位可以唔suggest 其他方法住.
因我主要係想知個價錢而已.

加問年廿九/三十/初一有冇封路措施?
事關我只搵到年初二有........

多謝解答.

fai 發表於 2007-1-23 09:40

年三十應該封維園一帶(年廿九唔知有冇)

年初一好似有花車巡遊,沿途應該有封路,不過我唔知今年o係邊度搞(過去試過尖
東同灣仔/添馬艦)。

原帖由 av220 於 2007-1-23 03:16 發表

4. 大澳往機場

因我主要係想知個 ...

AVD1 發表於 2007-1-23 19:49

原帖由 av220 於 2007-1-23 03:16 發表

4. 大澳往機場

因我主要係想知個 ...
4. 大約 $ 160 (根據 TD - Useful Information for Taxi Passengers at the airport.)

cx838 發表於 2007-1-23 22:13

1 海洋公園去珍寶海鮮坊深灣入口,大約2.5 公里,
連塞車和燈位,大約需要20 - 25 元左右。
2. 珍寶海鮮坊深灣入口到花園道纜車站,的士要這樣
叫啊,大約70 - 80 元。
3. 彌敦道聯合廣場,上車地點不可以在彌敦道,是禁區
,建議在太子道西別樹一居上車,一來路近,又便宜。
車程是太子道西,左轉渡船街,右轉往九龍站,大約要
40 - 45 元。如果在彌敦道上車,就算讓你上,塞車,燈
位有可能要近 70 元的。

4. 上次坐是 153 元。
頁: [1]
查看完整版本: 搭的士幾問