TP人 發表於 2007-1-25 23:53

屯門碼頭/豐景園 往 黃金海岸, + 2 問

當然唔搭 962 / 的士 啦:lol
但係又有甚麼直接方法呢?

另外想問下:
(1) 新渡輪屯門往東涌的航程約需要多少時間?
(2) 黃金海岸往大埔,
   是否 61M + 73X 最平和最快呢?

先謝各位

3AD62 發表於 2007-1-26 00:03

原帖由 TP人 於 2007-1-25 23:53 發表

另外想問下:

先謝各位
-由屯門碼頭往黃金海岸,你可以先搭輕鐵614/614P/507,或K52至屯門市中心巴士總站,轉K51/小巴43/43B
-新渡輪屯門往東涌約十分鐘航程,因為全線高速船行走
-係,因為有轉乘優惠,及最直接

dydx 發表於 2007-1-26 00:10

原帖由 TP人 於 2007-1-25 23:53 發表

另外想問下:

先謝各位

屯碼:K52→K51,或輕鐵→K51
豐景園:61M

(2) 最快應該是,但不是最平

GK2586~呀光 發表於 2007-1-26 13:57

fw1321 發表於 2007-1-26 20:03

原帖由 3AD62 於 2007-1-26 00:03 發表

-由屯門碼頭往黃金海岸,你可以先搭輕鐵614/614P/507,或K52至屯門市中心巴士總站,轉K51/小巴43/43B

搭 K52 o既話, 可以O係恆福花園落車, 跟住行兩至三分鐘就去到 K51 三聖分站。

fai 發表於 2007-1-28 22:03

去置樂一帶既青山公路過對面就轉到車,或者可以行少d,不過會走少許
回頭路。邊處轉車,悉隨專便。

原帖由 fw1321 於 2007-1-26 20:03 發表

搭 K52 o既話, 可以O係恆福花園落車, 跟住行兩至三分鐘就去到 K51 三聖分站。
頁: [1]
查看完整版本: 屯門碼頭/豐景園 往 黃金海岸, + 2 問